Sezonun ilk maçında Göztepe'yi VAR teknolojisi yaktı. Malatya karşısında gördüğü 2 kırmızı karttan 1'i VAR kararıyla çıkarken, rakibin ofsayttan attığı gol yine VAR'ın devreye girmesiyle geçerli sayıldı. Göz Göz'ün golü video hakem teknolojisiyle sayılmayınca sarı kırmızılılar maçtan 3-1 mağlup ayrıldı

LEVENT

STAT: Bornova
HAKEMLER: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertan, Candaş Elbil
GÖZTEPE: Beto ** - Gassama ** (82 Tayfur ?), Titi *, Reis **, Traore *, Poko *, Castro **, Deniz *, Halil **, Gouffran * (39 Alpaslan *), Ghilas * (54 Yasin ***)
YENİ MALATYA: Ertaç *** - Sincare **, Sadık **, Mina ***, Chebake **, Ahmet **, Aleksic ***, Guilherme ** (81 Ömer **), Dia ** (76 Pereira *), Adem ** (68 Buğra **), Boutaib **
GOLLER: Dk. 70 (KK) Sadık (Göztepe) - Dk. 23 Mina, Dk. 73 Aleksic, Dk. 90 Ömer (Yeni Malatyaspor)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 32 Poko, Dk. 48 Castro (Göztepe) - Dk. 64 Chebake (Yeni Malatyaspor)
SARI KARTLAR: Poko, Gassama, Yasin (Göztepe) - Chebake, Mina, Ömer, Aleksic (Yeni Malatyaspor)

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Bornova Stadı'nda oynanan Göztepe-Yeni Malatyaspor maçı nefesleri kesti. Kırmızı kartların havada uçuştuğu, gollerin iptal edildiği ve bol pozisyonların yaşandığı müsabakada Göztepe Yeni Malatyaspor'a 3-1 yenilerek sezona mağlubiyetle başladı.
16'ncı dakikada Gouffran'ın kullandığı köşe atışında Deniz Kadah kafayı vurdu, top üst direkten döndü. Topu takip eden Reis yerde kalınca Göztepeli futbolcular uzun süre penaltı itirazında bulundu ancak oyun devam etti. 23'üncü dakikada savunmanın arkasına sarkan Mina tek vuruşla topu filelere gönderdi. Özgür Yankaya önce golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Ardından video hakem uygulaması sonucu Mina'nın golü geçerli sayıldı ve Yeni Malatyaspor öne geçti: 0-1.

[caption id="attachment_135042" align="alignnone" width="709"] Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonu ilk hafta karşılaşmasında Göztepe ile Evkur Yeni Malatyaspor Bornova Stadı'nda karşılaştı. Göztepe'den Nabil Ghilas (solda) bir pozisyonda Evkur Yeni Malatyaspor'dan Sadık Çiftpınar (sağda) ile mücadele etti. (Evren Atalay - Anadolu Ajansı)[/caption]

Alpaslan'ın golü geçersiz


32'nci dakikada Göztepe 10 kişi kaldı. Poko, Adem'e müdahalesi sonucu Özgür Yankaya tarafından ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 48'inci dakikada Göztepe'de bu kez Castro kırmızı kart gördü. Portekizli futbolcunun Mina'nın bileğine bastığı video hakem uygulaması tarafından tespit edildi ve Castro direkt kırmızı kart gördü. 70'inci dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Yasin ortasında Sadık ters bir vuruşla kendi ağlarını havalandırdı: 1-1. 73'üncü dakikada Yeni Malatyaspor bir kez daha üstünlük sayısını buldu. Ceza alanında topla buluşan Aleksic kaleci Beto'yu avladı: 1-2.
89'uncu dakikada Göztepe'nin Alpaslan'la attığı gol önce geçerli sayıldı, ardından video hakem uygulaması sonucunda golün ofsayt olduğuna karar verildi. 90'ıncı dakikada Yeni Malatyaspor farkı 2'ye çıkardı. Ömer Şişmanoğlu topu filelere göndererek eski takımına karşı gol sevinci yaşadı: 1-3.

[caption id="attachment_135041" align="alignnone" width="434"] Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş maç sonrası basın toplantısında üzgün olduklarını söyledi.[/caption]

Maçın Ardından...


Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.
Bektaş şunları söyledi: "Tabii ki çok üzgünüz. İyi başladığımız bir maçtı kendi evimizde 3 puan almak istiyorduk ama maalesef kaybettik. Poko oyundan atılana kadar istediğimiz şekilde götürdüğümüz bir maçtı. Sarı kartı olan bir oyuncumuzun biraz daha dikkatli olması gerekirdi. 10 kişi kaldıktan sonra zaman zaman oyun geçişlerinde sıkıntılar yaşadık. Daha sonra 9 kişi kaldık ve maç taktik anlamında çok fazla değerlendiremeyeceğimiz bir maç haline geldi. Ben mücadeleye değinmek istiyorum oyuncularım 9 kişi kaldıktan sonra büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. 90 dakika boyunca golü aradık. Bugün bizi destekleyen taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorduk. Eksiklerimizin farkındayız bunun için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."