Haber/ Levent ARIÖZ

Süper Lig'in ikinci yarısındaki namağlup ilerleyişi 1-1 berabere tamamlanan Denizlispor maçıyla devam eden Göztepe, ideal kadrosunu bozmamanın avantajını yaşıyor. Süper Lig'de bir çok takım yeni transferlerle kadrosunu sil baştan değiştirirken sarı kırmızılılar ilk yarıda başarılı olan 11'ini bozmadı. Kadroya dahil olan 2 transfer de şu an için yedek kulübesinde sırasını bekliyor. Devre arası transfer döneminde menajerlerin önerdiği 30 yaş üstü yıldızları veto eden Göz Göz, uzun süredir araştırdığı oyuncuları kadrosuna katmayı tercih etti. İlk yarının bitimiyle öncelikli olarak forvet hattına takviye yapmayı planlayan sarı kırmızılılara Avrupa'nın dört bir yanından deyimi yerindeyse sönmüş yıldızlar tavsiye edildi.

İzlenen oyuncular alındı

Lille'in 33 yaşındaki forveti Loic Remy, Krasnodar'ın 1986 doğumlu santrforu Markus Berg, Türk futbolunun yakından tanıdığı eski Beşiktaşlı 34 yaşındaki Mario Gomez ve Stoke City'nin golcüsü 1987 doğumlu Mame Diouf'un ismi Göztepe için geçerken, Teknik Direktör İlhan Palut ve ekibi kariyeri parlak ancak düşüşe geçen futbolcuları reddeti. Palut ve oyuncu izleme ekibi, uzun süredir takip ettiği oyuncular Kamil Wilczek'i Brondby'den, Zlatko Tripic'i Viking'ten transfer etti. Türk futbol piyasasının ismini pek duymadığı iki oyuncunun göstereceği performans merakla beklenirken, şu ana kadar Wilczek 2 karşılaşmada oyuna sonradan girdi. Tripic ise 1'i 11'de olmak üzere 2 kez Göztepe forması giydi.

Serdar fırtınası

Süper Lig’de geçen hafta Yukatel Denizlispor’la deplasmanda 1-1 berabere kalan Göztepe’de kanat oyuncusu Serdar Gürler son haftalarda fırtına gibi esiyor. Deneyimli futbolcu son 9 maçta 5 gol atıp, 3 asist yaparak takımın en önemli kozu haline geldi. İlk golünü 11. haftada 1-1 sona eren BTC Türk Yeni Malatyaspor maçında atan Serdar, 14. haftada deplasmanda oynanan Ankaragücü karşılaşmasında 2 kez fileleri sarsarak 3-1’lik galibiyette başrol oynadı. Ertesi hafta 3-1 kaybedilen Gençlerbirliği müsabakasında Halil’e asist yapan oyuncu, yine Galatasaray karşılaşmasında Halil’e gol attırdı. Sezonun ikinci yarısına da iyi bir başlangıç yapan Serdar, Göztepe’nin Antalyaspor’u yendiği karşılaşmada ağları sarstı. Gürsel Aksel Stadı’nda bu kez Beşiktaş’a rakip olan Göz-Göz’de Serdar Gürler, bir kez daha Halil’e asist yaparak skora katkıda bulundu. Son olarak Yukatel Denizlispor maçında sahne alan Serdar, 9. dakikada ağları sarsarak bir kez daha tribünleri ayağa kaldırdı.