Haber/ Levent ARIÖZ

Süper Lig'de haftalar geçtikçe heyecan dozu artarken Göztepe Avrupa Kupaları'na katılma hedefi için kalan maçlarında hata yapmak istemiyor. Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep Futbol Kulübü karşısında 90 artı ikinci dakikaya 1-0 önde girerken, serbest vuruştan gelen orta sonrası yediği golle beraberliğe razı olan Göz Göz'ün savunması bu sezon duran toplarda kırmızı alarm veriyor. 22 Lig ve oynadığı 6 Ziraat Türkiye Kupası maçında kalesinde 32 gol gören Göztepe, yediği bu gollerin 14'ünü duran toplardan ya da serbest vuruş organizasyonlarından yedi. Sarı kırmızılılar, ligin ilk haftasında 1-0 kaybedilen Antalyaspor maçında kornerden gelen ortada Diego'nun kafasına engel olamayıp 3 puan kaybetmişti. Göztepe, 8. haftada İstanbul'daki Başakşehir karşılaşmasında 90 artı 1'de köşe vuruşu sonrası yaşanan karambolde Skrtel'in fileleri havalandırmasıyla mücadeleden 2-1 mağlup ayrılmıştı. 9. haftada Tamer Tuna'nın görevinden ayrılmasıyla sonuçlanan 4-1 kaybedilen Kasımpaşa maçında skoru 2-1 yapan gol penaltıdan Quaresma'dan gelmişti. 

Ankara'da 3 gol serbest vuruştan

11. haftada 1-0 öndeyken 82. dakikada Yeni Malatya yine yediği penaltı golüyle beraberliğe razı olan Göz Göz, İzmir'de 2-2 berabere tamamlanan Fenerbahçe müsabakasında Emre'nin kullandığı korner sonrası Serdar'ın kafayla 1-1 yaptığı golü önleyememişti. İzmir ekibinin Ankara'da 3-1 kazandığı Ankaragücü maçında, Başkent ekibinin tek golü  kornerde yaşanan karambolden yararlanan İlhan Parlak'tan gelmişti. Bir sonraki hafta Göztepe, Gençlerbirliği'ne 3-1 kaybetmiş, Ankara temsilcisi Seuntjens'in soldan kullandığı köşe vuruşunda Stancu ve yine Seuntjens'in korneri sonrası Sio ile duran top organizasyonuyla 2 gol atmıştı.  Sarı kırmızılılar Karagümrük'le oynanan ve 2-1 biten Türkiye Kupası rövanşında  Sercan Yıldırım'ın penaltı golüne engel olamamıştı. Galatasaray'a karşı 2-1 galip gelinen mücadelede sarı kırmızılılar Ömer Bayram'ın köşe vuruşunda Gassama'nın kendi kalesine attığı golle beraberliği yakalasa da Halil Akbunar son sözü söylemişti. 

Palut özel önlem alacak

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Göztepe, Antalyaspor karşısında Diego'nun frikik golü ve yine Diego'nun serbest vuruşu sonrası seken topu önünde bulan Harun'un golüyle duran toptan gol yeme istatistiğini önleyememişti. Gürsel Aksel Stadı'nın açılış maçı olan Beşiktaş karşılaşmasında da siyah beyazlıların tek golü penaltıdan Burak'la gelmiş, kazanan taraf 2-1 ile Göz Göz olmuştu. Pazartesi günü Kayserispor'a misafir olacak sarı kırmızılı takımda teknik direktör İlhan Palut, rakibin duran toplarına özel önlem alıp, geçtiğimiz maçlarda yapılan hataların tekrarlanmamasını istiyor.

Yeni yılda yenilgisi yok

Süper Lig'de geçen hafta evinde son dakikada yediği golle Gaziantep Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalan Göztepe, yeni yılda mağlubiyet yüzü görmedi. Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Hes Kablo Kayserispor maçına 3 puan parolasıyla hazırlanan sarı-kırmızılılar, ligde ikinci yarıda 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 beraberlik alarak devreye çok iyi başladı. Yeni evi Gürsel Aksel Stadı'na da kavuşan Göz-Göz, Fraport TAV Antalyaspor'u dış sahada 3-0 yenerek ikinci devreye girdi. Gürsel Aksel Stadı'nın açılışında Beşiktaş'ı 2-1'le geçen Göztepe, ardından Yukatel Denizlispor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndü. Çaykur Rizespor maçı rakibin olumsuz hava koşulları yüzünden İzmir'e gelememesi nedeniyle ertelenen Göz-Göz, İttifak Holding Konyaspor'u gurbette 3-1 mağlup etti. Son olarak Gaziantep FK ile yenişemeyen Göztepe, 2020 yılında hiç sahayı boynu bükük terk etmedi. Galatasaray ve Trabzonspor'la birlikte en iyi ikinci yarı performansı sergileyen 3 takımdan biri olan İzmir temsilcisi, 1 maçı eksik olmasına rağmen Avrupa yolunda camiasını umutlandırdı. Hazırlıklarını sürdüren Göztepe'de sakatlıkları bulunan orta saha Poko ile stoper Atınç dışında eksik bulunmuyor.