Haber Merkezi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de başkanlıktan istifa eden kulüp hisselerinin hakim ortağı Mehmet Sepil, hisselerini Rus iş insanı Roman Abramovich'e resmen sattığı iddia ediliyor. Cuma gününe kadar resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Başkan Sepil, geçtiğimiz günlerde hisselerinin satışı için İstanbul'daki uluslararası bir bankaya vekalet vermişti. Abramovich'in yardımcılarının, bankayla görüşmelerini sürdürdüğü ve 3-4 gün içinde kulübün satışı için resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Sepil'in yakın çevresine, "8 yıl sonra canım kadar sevdiğim kulübü vermek zorunda kaldım. Ama emin ellere verdiğim için rahatım" açıklamasında bulunduğu gelen bilgiler arasında.

DOSTLUK YILLAR ÖNCESİNDEN

Abramovich ile Mehmet Sepil arasındaki dostluk çok öncelere dayanıyor. Enerji sektöründe bulunan ve sık sık petrol ticareti yapan ikili, yıllar önce Chelsea maçını birlikte takip etti. Sepil'in Göztepe'yi almadan önceki dönemde yaşanan olayda, Mehmet Sepil'in Chelsea taraftarının o dönemki İngiliz kulübünün başkanı Abramovich'e olan sevgisinden etkilendiği ve kısa süre sonra Göztepe'yi satın aldığı ifade edildi. Göztepe serüveni başlamadan önce Londra'ya yaşayan ve Rus iş insanıyla yakın ilişkisi olan Mehmet Sepil, satış işlemleri için ilk görüşmeyi Marmaris'te yaptı. Yat sahibi olan iki isim, Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmelerinden önce Marmaris Limanı'nda bir araya geldi. Ardından görüşmeler sıklaştı ve nihayetinde somut bir adım atıldı. Sepil'in şu an ABD'de bulunduğu ve sadece devir teslim işlerleri için İzmir'e geleceği öğrenildi. Satış işleminin ardından Abramovich, Chelsea'da olduğu gibi Göz Göz'ün hedefini büyütecek. Kısa vadede Türkiye Şampiyonluğu ve uzun vadede Avrupa kupalarında sürekli yarışan bir takım olmak sarı kırmızılıların en büyük hedefi olacak.

Dünyanın en zengin 120. kişisi

Abramoviç 3,5 yaşında babasını, 4 yaşında ise annesini kaybetti. Endüstri ve ticarete ilgisi Sovyet Ordusuna katılmadan önce başlamıştır. İş hayatına 1992 yılında başladı. 1992-1995 yılları arasında beş şirket kurdu. Roman Abramoviç Premier League takımlarından Chelsea kulübünün 2003-2022 yılları arasında sahipliğini yaptı.  Abramoviç döneminde kulüp 3 Premier Lig Şampiyonluğu, 2 Lig Kupası Şampiyonluğu, 3 FA Kupa Şampiyonluğu, Uefa Avrupa Ligi şampiyonluğu ve 2 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunu elde etti. 2019 yılının Forbes listesine göre 12,9 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle Roman Abramovic; dünyanın 120. en zengin kişisi, Rusya'nın en zengin 11. kişisi.

Yatı Bodrum'a demir attı

Göztepe'yi satın alacağı iddia edilen Rus milyarder Roman Abramovich'e ait olan 'Solaris' adlı süper yat önceki gün sahil kenti Bodrum yakınlarındaki Yalıkavak limanına demirledi. Yat, Rusya'nın Ukrayna işgaliyle AB ve İngiltere'nin oligark Abramovich'e yaptırım getirmesinin ardından Türkiye sularına girmişti. Solaris, Londra'ya kayıtlı liman işletmecisi Global Ports Holding'in, limanlara girecek gemi ve yatlara izinlerin Türk makamlarınca verildiği açıklamasından bir gün sonra Bodrum'un merkezindeki yolcu limanından ayrıldı. Şirket yattan herhangi bir ücret almadıklarını açıkladı.

Kadroya neşter vurulacak

Spor Toto Süper Lig'de üst üste 8 mağlubiyet alarak kümede kalma umutlarını çok azaltan Göztepe'de Başkan Vekili Talat Papatya açıklamalarda bulunup, kalan haftalarda kendilerine yakışan mücadeleyi sergileyeceklerini belirtti.  İrfan Can'ı kadro dışı bırakıp Ndiaye'yi Çin'e satmaya hazırlanan Göztepe'de kadroda şimdiden değişim olacağının sinyalini veren Talat Papatya, "Önümüzdeki 7 maçta Göztepe için oynama heyecanını yitirmemiş oyunculara öncelik verilecektir. Bu durum gelecek sezon kadro yapılanmasına uygun bir zemin sağlayacaktır. Bu hafta oyuncularla tek tek görüşülecek, bu önemli süreçte yukarıda belirttiğimiz düşüncelerimizi kabul etmeyen oyunculara Göztepe menfaatleri doğrultusunda sezon sonuna kadar izin verilecektir" açıklamasını yaptı.

Ndiaye Çin'e gidiyor

Spor Toto Süper Lig'de son olarak deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'a da 3-0 yenilerek kümede kalma şansını zora sokan düşme hattındaki Göztepe'de golcü Cherif Ndiaye, Çin'e gidiyor. Çin Halk Cumhuriyeti takımlarından Shangai Port, talip olduğu Senegalli golcü için sarı-kırmızılılara resmi teklif götürdü. Ndiaye'nin de Shangai Port'a gitmek istediğini yönetime bildirdiği ifade edildi. Transferin en kısa zamanda sonuçlanacağı kaydedildi.  Yönetimin ise kulüpte kalmak istemeyen oyuncularla takıma fayda sağlamayacakları düşüncesiyle yollarını ayıracağı ve yakın zamanda transferin gerçekleşeceği kaydedildi. Göztepe, 26 yaşındaki Ndiaye'yi 2020-2021 sezonu başında Hırvatistan'ın Gorica takımından kiraladı. Oyuncu ilk senesinde 39 maça çıkıp 10 gol attı, 3 kez de asist yaptı. Ndiaye bu sezon ise 30 müsabakada yine 10 defa gol sevinci yaşadı. Toplam 2137 dakika sahada kalan Senegalli 3 defa gol pası verdi. Ndiaye son oynanan Konyaspor maçında kırmızı kart görmüştü.