Süper Lig'de padnemi arasından sonra kazanamayan tek takım olan Göztepe artık ligin bitmesini bekliyor. Sarı kırmızılı takım son olarak evinde oynayacağı Sivasspor karşılaşmasını kazanıp galibiyetle sezonu noktalamak istiyor. Bunun yanında yönetim yeni sezon için çalışmalarına devam ediyor. Öncelikle İlhan Palut'la yola devam edileceği söylense de teknik direktör arayışları gündemden düşmüyor. Aykut Kocaman'dan sonra Abdullah Avcı ile görüştüğü iddia edilen sarı kırmızılılar kadroya katacaları oyuncular için de nabız yokluyor.

Göztepe'nin son gözdesi ise Ankaracagücü'nde gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken forvet Gerson Rodrigues. Devre arası transfer döneminde Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'den Ankaragücü'ne kiralık olarak gelen ve 10 maçta 5 gol 2 asistlik performans gösteren başarılı futbolcuyu Galatasaray ve Fenerbahçe de istiyordu. Fakat yıldız oyuncunun Başkent temsilcisinden kavga ederek ayrılması ve takımda huzursuzluk çıkarması İstanbul temsilcilerini geri adım atmaya zorladı. Başkan Mehmet Sepil'in de beğendiği futbolcular arasında yer alan Lüksemburglu futbolcu için en büyük engel ise Kiev'in kiralık olarak futbolcuyu göndermek istememesi. 2 milyon euro bonservisi olan Gerson Rodrigues için formüller aranıyor.

Neden gönderilmişti?

Başarılı futbolcu Galatasaray maçı öncesinde takım arkadaşı Ante Kulusic ile kavga etmişti ve kadrodan çıkartılmıştı. Kulüpten yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verilmişti: “Süper Lig’in 32'nci haftasında Galatasaray karşılaşması öncesi Beştepe Tesislerimizde takımımız son hazırlıklarını yaparken, futbolcularımız Gerson Rodrigues ile Ante Kulusic arasında bir tartışma yaşanmış ve sonrasında Gerson Rodrigues Ante Kulusic’e saldırıda bulunmuştur. Takım arkadaşına yapmış olduğu saldırı eylemi ve takım disiplinine uymayan davranışlarını yinelemesi sebebiyle, yönetim kurulumuz aldığı karar ile Gerson Rodrigues’in sözleşmesini feshetmiştir."