Haber / Yavuz ÖZKAYA

Spor Toto Süper Lig'deki 5. sezonunda küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Göztepe'de neden bu düşüşün yaşandığının muhasebesi yapılıyor. Sarı kırmızılı taraftarlar, yapılan transferlerdeki kalite eksikliğinin alt sıralarda kalınmasının başsebeplerden biri olduğunu dile getirirken, son yıllarda yapılan takviyeler mercek altına alındı. Özellikle son 2 yılda yapılan yabancı kaleci transferleri içinde soru işaretleri barındırıyor. Genellikle takımlar yabancı takviyeleri as oyunculardan yana kullanırken, Göz Göz son iki sezonda yurt dışı kökenli file bekçilerini transfer etti. Ve bu iki yabancı eldiven de Yunanistan kulübü Atromitos'tan alındı, ikisi de sarı kırmızılılarda yedek kulübesinden bir türlü çıkamadı. 2020-2021 sezonunun başında Atromitos'tan kadroya katılan Macar file bekçisi Balazs Megyeri, 1 buçuk sezon kaldığı Göztepe'de sadece 5 maçta görev aldı.

İRFAN'I ZORLAYAMADILAR

1 numaralı kazağı İrfan Can Eğribayat'a kaptıran Megyeri, zaman zaman yedek kaleciliği de Arda Özçimen'e bırakıp kadroya girmekte dahi zorlandı. Megyeri ile devre arasında yollar ayrılırken, İzmir ekibinin İrfan Can Eğribayat ile rekabete girecek kaleci seçimi yine yabancı bir eldiven ve yine Yunan Kulübü Atromitos'tan oldu. Kenan Piric ile 1 buçuk yıllık sözleşme imzalanırken, Boşnak file bekçisi ikinci yarıdaki 9 karşılaşmada henüz şans bulamadı. İrfan'ın formsuz ve eleştiri aldığı dönemde bile as takıma giremeyen 27 yaşındaki Piric, sezonun ilk yarısında Atromitos'ta 11 kez şans bulmuştu. Devre arasında ayrılan Macar kaleci Balasz Megyeri ise yeni kulübü Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEL Limassol'un 1. file bekçisi oldu ve 11 kez 11'de görev aldı. Kümede kalma barajıyla arasında 8 puanlık fark bulunan Göz Göz'ün son haftalarda performansı düşen İrfan Can ile mi devam edeceği yoksa Kenan Piric'e mi görev vereceği merak konusu oldu.

Sol bekte problem var

Geçen hafta Trabzonspor karşısında yaptığı 2 asistle göz dolduran Göztepe'nin sol beki Berkan Emir sarı kart cezası sebebiyle Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemeyecek. Berkan'ın yokluğunda teknik direktör Stjepan Tomas, o bölgede oynatacağı oyuncu konusunda kara kara düşünüyor. Diğer sol bek Moubandje'nin sakatlığının sürmesi sebebiyle Tomas, sağ bek orjinli Kerem ya da Murat Paluli'den birini sola kaydırabilir. Öte yandan Wilker Angel, Murat Paluli, İrfan Can ve Ndiaye kart görmeleri halinde Konyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Kaptan Halil için Trabzonspor iddiası

Altyapısından yetiştiği Göztepe'de kaptanlığa kadar yükselen ve milli takım forması da giyen Halil Akbunar için transfer iddiaları sürüyor. Geçtiğimiz yıllarda Galatasaray ve Fenerbahçe'nin listesinde bulunan 28 yaşındaki oyuncuyu son isteyen Trabzonspor. 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli futbolcuyu istediği iddia edilen Karadeniz ekibinin, sezon sonu girişimlere başlayacağı öğrenildi. Öte yandan sarı-kırmızılıların sezon başında kadrosuna kattığı Tijanic 4 maçtır on bir de yer alamadı. Son olarak Hatayspor maçında sahaya çıkan kadroda yer alan Tijanic, 4 maçın 3'ünde sonradan oyuna girdi.