Göztepe'nin bu sezonki yıldız transferi Fransız futbolcu Yoan Gouffrann'ın ilginç bir özelliği var. Deneyimli futbolcunun 2008 yılından bu yana çime alerjisi var.

Haber / Levent ARIÖZ

Yaz döneminde yaptığı transferlerle adından söz ettiren Göztepe'nin yeni Fransız futbolcusu Yoan Gouffrann ilginç bir özelliğiyle dikkat çekiyor. 31 yaşındaki forvet oyuncusunun çime alerjisi var. Deneyimli oyuncu bu rahatsızlığı Bordeaux kulübünde forma giymeye başladığı 2008 yılında keşfetmiş. Dönemin teknik adamı Jean Tigana Gouffrann'ın rahatsızlığıyla ilgili olarak, " Bir futbolcunun çime alerjisi olması son derece sıkıntılı bir durum. Anlaşılan, Gouffran sadece, çimlerin sentetik olduğu Lorient ya da Nancy deplasmanlarında oynayabilecek" diyerek Gouffran'ın şanssızlığına ilginç bir yorum getirmişti. O günden sonra profesyonel yardım alan Fransız futbolcu, ilaç takviyesiyle futbol hayatına devam etti. Alerjisini keşfettiği 2008'den bu yana 204 karşılaşmaya çıkan tecrübeli ayak, rahatsızlığının futbolun önüne geçmesine izin vermedi.

Türkiye'deki örneği Emrullah

Gouffrann çime alerjisi olan tek futbolcu değil. Geçtiğimiz sezonu Adana Demirspor'da tamamlayan Emrullah Şalk çime alerjisi olan bir file bekçisi. Yıllarca Türkiye liglerinde forma giyen 30 yaşındaki kaleci, 9 yıl önce keşfettiği bu hastalıkla ilgili, "Çaykur Rizespor'a gittiğim sezon başında kış aylarında eşofman giyiyordum. Yaz geldi ve kampa gittik. Hava sıcak, antrenmana çıkıyorum, şort, tişört giyiyorum. Kaşıntı, hapşırma, göz yaşarması, mide bulantısı oluyor. Ne oluyor derken hastaneye gittik. Testler yapıldı, çime alerjim olduğum belirlendi. O günden sonra çimle bağlantımı kestim ve elimden geldiğince vücudumun herhangi bir yeriyle temas etmesini önlüyorum" ifadelerini kullanmıştı. Gouffrann'ın çime temas etme konusunda bir sorunu bulunmadığı, 7 yıldan bu yana gördüğü tedavi neticesinde rahatsızlığı minimuma indiği ifade edildi.

Balotelli'de de var


İtalyan futbolcu Mario Balotelli de çime alerjisi olan bir başka oyuncu. Manchester City'de forma giydiği dönemde Dinamo Kiev'e karşı oynadığı maç sırasında yüzü şişen başarılı forvet 57. dakikada oyunu bırakmak zorunda kalmıştı. Daha sonra gördüğü tedaviyle birlikte futbol hayatına devam eden Balotelli, hastalığını yenmeyi başarmıştı.