Göztepe camiasının sevilen isimlerinden Faruk Şamlı vefat etti. 1991 ve 1992 yılında rahmetli Özdemir Arnas'ın başkanlığındaki yönetim kurullarında görev alan Faruk Şamlı, sarı-kırmızılı kulübün tarihini anlatan 452 sayfalık büyük bir almanağı da hazırlayan isimdi.

Göztepe'nin tarihini anlatan 92 Yıllık Çınar adlı kitap için uzun yıllar emek veren Faruk Şamlı yakalandığı amansız hastalığa rağmen büyük bir özveriyle çalışmasını sürdürdü. Sarı kırmızılı kulübün 1925 yılındaki kuruluşundan 2017 yılına kadar geçen 92 yıllık tarihi için binlerce belge, mektup, fotoğraf ve gazete küpürü toplayan, son 4 yılını kütüphanelerde geçiren Şamlı, 24 Ocak 2019'ta kitabını yayınladı. 

Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayan Faruk Şamlı bugün tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Şamlı'nın cenazesi yarın Alsancak Hocazade Cami'nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

9 Eylül Gazetesi olarak Faruk Şamlı'ya Allah'tan rahmet, Göztepe camiasına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.