Göztepe ligin başlamasına az bir süre kala transferde hızlandı. Göz Göz orta saha Celso Borges ve hücum oyuncusu Prejuce Nakoulma'yı kadroya katmak için yoğun çaba sarfediyor.

Hollanda kampını noktalayıp İzmir'e dönen ve Bursaspor'dan stoper Titi ile her konuda anlaşma sağlayan Süper Lig ekibi Göztepe, orta saha Celso Borges ve hücum oyuncusu Prejuce Nakoulma transferi için gaza bastı. İspanya temsilcisi Deportivo La Coruna'nın bonservis bedeli almadan bırakmak istemediği Kosta Rikalı Borges için girişimlerini hızlandıran sarı-kırmızılıların, Deportivo yöneticileriyle kıran kırana pazarlığa oturduğu bildirildi. Borges'in de kesin olarak Deportivo'da oynamak istememesi Göztepe'nin elini güçlendirdi. Oyuncunun tavrı nedeniyle İspanyol ekibinin Borges'i makul bir fiyata Türkiye'ye göndereceği kaydedildi.
Tüm yoğunluğu Borges transferine veren başkan Mehmet Sepil'in kısa sürede işi resmiyete dökmesi bekleniyor. Orta saha ve hücumcu alıp çalışmalarını noktalamayı planlayan İzmir ekibi, son olarak Fransa'nın Nantes takımında top koşturan Prejuce Nakoulma için de girişimlerini hızlandırdı. Burkina Fasolu oyuncunun bonservisini almasını bekleyen kurmaylar, teknik direktör Bayram Bektaş'ın da ısrarla istediği Nakoulma'yı az maliyete bitirmenin hesaplarını yapıyor. Öte yandan sarı-kırmızılı yönetim Konyaspor'la sözleşmesini fesheden dünşyaca ünlü yıldız golcü Samuel Eto'o ile ilgilenilmediğini açıkladı. Eto'o'nun ismi bazı sosyal medya hesaplarından Göztepe ile anılmıştı.

Yelken takımından Başkan Uyar'a ziyaret


Göztepe Yelken Şube Başkanı Hakan Yenigün, yönetim kurulu ve sporcular Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı makamında ziyaret etti. 2017 Türkiye Optimist Takım Şampiyonu, 2018 Türkiye Optimist Şampiyonluğu ve 2018 Türkiye Optimist ikincliği elde eden sarı kırmızılı yelkenciler, başarılarını Başkan Sibel Uyar ile paylaştı. Sporun önemine bir kez daha vurgu yapan Uyar “Spor bir bireyin hayatında çok önemli bir öneme sahip özellikle de çocuklarımız açısından. Tabii ki sporu yaparken derslerimizi de ihmal etmemeliyiz. Hem eğitimde hem de sporda başarı sağlayın. Sizlerle gurur duyuyorum. İnşallah hayatınız başarılarla dolu olur. Sporu sakın bırakmayın” dedi.
Şube Başkanı Hakan Yenigün ise “Yelken şubemizde 100’ü aşkın lisanslı sporcumuz var. Urla doğru lokasyon, Urla’da olmamızda Belediye Başkanımızın da önemli bir katkısı var. Kulüp olarak çok şanslıyız. Rüzgarımız çok iyi. Yorucu ve yoğun bir antreman tempomuz var ama onun meyvelerini de alıyoruz. Sporcularımız çok başarılı inşallah daha çok şampiyonluklar getirecekler” şeklinde konuştu.