Göztepe'de forma giydiği 1.5 sezonda gösterdiği başarılı performansla taraftarın gönlünde taht kuran Adis Jahovic, eski takımını unutamıyor. Geçen sezonun devre arasında Konyaspor'a transfer olan Makedon forvet, takımdan ayrılma sürecini anlattı.

Jahovic, " Göztepe'de play-off şampiyonu olarak Süper Lig'e çıktıktan sonra sezona da iyi başladık. Hem takımın hem de benim performansım üst düzeydeydi. Takıma sağladığım ciddi bir katkı vardı. Her şey yolunda gidiyordu. Ben de mutluydum. Ailemin geleceğini de düşünerek, performansımı da göz önünde bulundurup yeni bir kontrat yapılmasını istedim. Ama istediğim kontrat verilmedi ve takımdan ayrılmam istendi. Bu dönemde Atiker Konyaspor ile birlikte Alanyaspor ve Sivasspor'dan da teklifler vardı. Futbolcular kendilerini rahat ve o kulübe ait hissettikleri dönemlerde performans anlamında en iyilerini verir ve bu da başarıyı beraberinde getirir. Göztepe'den ayrılma sebebim bana karşı yapılanlar ve alınan tutumdu. Bana daha çok ihtiyacı olan, beni sahiplenen ve ailesine kabul eden bir yere geldiğimde hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim. Uyum sorununu belki de hiç yaşamadan atlattım. Çünkü camia, taraftar beni sahiplenmişti. Bana değer vermişti. Bu da işimi kolaylaştırdı. Atiker Konya spor'u tercih ettiğim için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Demba Ba gollere devam


Jahovic'in ayrılışının ardından Göztepe'de geçen sezonun ikinci yarısında kritik gollere imza atan, sözleşmesi bitince eski kulübü Shangai Shensua takımının yolunu tutan Demba Ba ağları havalandırmayı Çin'de de sürdürüyor. Şans bulduğu 4 maçta 2 kez ağları sarsan deneyimli forvetin takımı Çin Süper Ligi'nde 7. sırada bulunuyor. Demba Ba Göz Göz'de 13 mücadelede 7 kez ağları sarsmış, sarı kırmızılı taraftarların gözdesiyken, sezon ortasında eski kulübü Beşiktaş'a yakınlaşınca, Göz Göz tribünlerinin gözünden düşmüştü.