Akhisarspor'dan sezon başı ayrılıp transfer olduğu Çin kulübü Henan Jianye'de forma şansı bulamayan ve mutsuz olan Portekizli forvet Ricardo Vaz Te, menajerler vasıtasıyla Göztepe'ye önerildi.

Transferde ince eleyip sık dokuyan Göztepe, dört koldan Adis Jahovic'le rekabete girecek bir forvet arıyor. Sarı kırmızılılara bir çok oyuncu önerilirken, son olarak menajerler vasıtasıyla Ricardo Vaz Te'nin ismi Teknik Direktör Tamer Tuna'ya önerildi. Teleset Mobilya Akhisarspor'da 3 sezon görev alan ve 70 maçta 31 gol atma başarısı gösteren Vaz Te'nin sezon başı transfer olduğu Çin'de mutsuz olduğu öğrenildi. Sezonun ilk yarısını Çin Süper Ligi takımlarından Henan Jianye'de geçiren 31 yaşındaki futbolcu sadece 5 maçta forma giydi. Uzakdoğu'daki hayata alışamayan Vaz Te'nin menajeri vasıtasıyla Süper Lig kulüplerine haber yolladığı ve daha önce Akhisar'da top koşturmasından dolayı İzmir kulübü Göztepe'ye sıcak baktığı ifade edildi. Sarı kırmızılılarda Portekizce konuşan 3 oyuncunun da olmasını avantaj olarak gören Vaz Te'yle ilgili son kararı Teknik Direktör Tamer Tuna verecek. Deneyimli oyuncunun forvet dışında kanatta da forma giyebilme özelliği bulunurken transferdeki en önemli engelin oyuncunun Çin'de aldığı yüksek maaş olduğu belirtildi. Vaz Te, Henan Jianye'den 1.9 milyon euro yıllık maaş alırken, Göz Göz'ün maaş tavanı ise 1 milyon euro civarında bulunuyor.

Kariyeri göz alıcı


2016-17 sezonunda Teleset Mobilya Akhisarspor formasıyla 14’ü Türkiye Kupası olmak üzere 40 resmi maçta 25 gol atarak ligin en skorer isimleri arasında yer alan Ricardo Vaz Te'nin İngiltere kariyeri göz alıcı. 2003-10 yılları arasında Bolton Wanderers'la Premier Lig'de 67 maça çıkan Portekizli, West Ham United'de 60, Charlton Athletic'te 12, Barnsley'de 23 kez forma giydi. Ada kariyerinde 37 kez ağları sarsan Vaz Te, 2010-11 sezonunda Panionios ve Hibernian maceralarıyla İngiltere dışına çıktı. Türkiye macerası 2014'de Akhisar'da başlayan Vaz Te, Manisa ekibinde 70 maçta 31 kez ağları sarstı. Özellikle geçen sezon çok iyi bir çıkış gösteren tecrübeli santrfor,
Fenerbahçe, Zenit, Sporting Lizbon ve Olympikos’un transfer gündemine girmişti. Vaz Te ise yaz transfer döneminde tercihini Çin Süper Ligi ekiplerinden Henan Jianye'den yana kullanmıştı.
Bursaspor ve Göztepe Moussa Sow transferinin ardından Karabükspor'lu Poko transferinde de karşı karşıya geldi. Bursaspor'un Poko için 300.000 €, Göztepe'nin ise 500.000 € teklif ettiği iddia ediliyor.