Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin başkanı Mehmet Sepil'in haftalar önce transferini açıkladığı kanat oyuncusu Lourency Rodriguez'in transferi yılan hikayesine döndü. Portekiz'in Gil Vicente takımında forma giyen Brezilyalı oyuncuyla anlaşıldığının açıklanmasının ardından Rodriguez bir türlü imza atmadı. Henüz transferi resmiyet kazanmayan 25 yaşındaki futbolcunun sarı-kırmızılılardan daha fazla para talep ettiği iddia edildi. Bunun üzerine transferin birkaç gün önce rafa kalktığı fakat Rodriguez'le tekrar masaya oturulup sorunların çözüldüğü bildirildi. Mali sorunların giderilmesiyle Rodriguez'in bu hafta İzmir'e gelerek sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor. Ülkesinde Chapecoense'de futbola başlayan Rodriguez, Vila Nova, Brasil de Pelotas ve Gil Vicente'de oynadı. Futbolcu geçen sezon 34 lig maçına çıkıp 5 gol attı, 1 de asist yaptı.

Şefik'te mutlu son yakin

Göztepe, gurbetçi oyuncu Şerif Abalı'nın transferini bitirdi. Avusturya'nın Wacker Innsbruck takımında oynayan 19 yaşındaki oyuncuyla bir süredir görüşen sarı-kırmızılıların transferi kısa süre içinde bitirmesi bekleniyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da istediği genç stoper Şefik'le el sıkışan Göztepe böylece Alpaslan Öztürk'ün yerini gelecek vaadeden bir isimle doldurmayı başardı. Wacker Innsbruck altyapısında yetişen genç futbolcu önce Avusturya U18 Milli Takımı'nda forma giydi. Ardından Türkiye U-19 Milli Takımı'na davet edilen Şefik, ay-yıldızlı formayı 2 kez terletti. Futbolcunun kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunurken sarı-kırmızılıların uygun bir bonservis bedeli ile transfer bitirdiği öğrenildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da istediği Şefik’le prensipte el sıkışan Göztepe’nin transferi en kısa sürede açıklayacağı bildirildi. Wacker Innsbruck altyapısında yetişen genç futbolcu önce Avusturya U18 Milli Takımı’nda forma giydi. Ardından Türkiye U19 Milli Takımı’na davet edilen Şefik, ay-yıldızlı formayı 2 kez terletti.