Göztepe’nin golcüsü Adis Jahovic Atiker Konyaspor’a gitti. Transferi akşam saatlerinde
Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar duyurdu. Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Adis Jahovic Atiker Konyasporumuzda…! Yoğun olarak sürdürdüğümüz transfer çalışmalarında Jahovic ile anlaşmış bulunmaktayız. Camiamıza hayırlı olsun” ifadelerini yer verdi.

Taraftar ikiye bölündü


Jahovic'in transferinin netleşmesinden sonra bir grup Göztepe taraftarı sosyal medyada yıldız futbolcunun takımdan ayrılmasını eleştirirken, bir kısım taraftar ise Başkan Mehmet Sepil'i haklı buldu. Taraftarların büyük çoğunluğu ise Jahovic'in takımdan ayrılmasından büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Göztepeli taraftarların adminliğini yaptığı sosyal medya platformlarında Jahovic'in attığı gollerin videoları tıklama rekorları kırdı.
Bu sezon 30 yaşındaki deneyimli golcü 18 resmi maçta 14 gol ve 3 asiste imza atmıştı.

Demba Ba ile ilgili iddia


Bu arada goal.com adlı internet sitesi çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Beşiktaş, yarım sezonluğuna Göztepe'ye kiralayacağı Demba Ba ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş, Göztepe ve Demba Ba arasındaki protokol tamamlandı. Goal'ün edindiği bilgiye göre Beşiktaş, 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı Demba Ba'yı yarım sezonluğuna Göztepe'ye kiralayacak.
2014-15 sezonunda Beşiktaş forması giyen Senegalli golcü, 2016-17 sezonun ikinci yarısında da Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giymişti. Bir kez daha Beşiktaş ile sözleşme imzalayacak olan oyuncu, 2017-18 sezonun ikinci yarısını Göztepe'de kiralık olarak oynadıktan sonra Beşiktaş'a geri dönecek.
Goal sitesinin iddiasına göre Demba Ba'nın yarım sezonluk maaşı olan 1.25 milyon euro'yu Göztepe ödeyecek. 32 yaşındaki oyuncu gelecek sezon için ise Beşiktaş'tan 2.5 milyon euro kazanacak.