HABER/ Levent ARIÖZ

Ligde kalma yarışında önce Sivasspor ardından Bursaspor'la karşılaşacak Göztepe'de Teknik Direktör Tamer Tuna, geçen sezon iki rakibiyle oynadığı karşılaşmalarda 3 galibiyet,1 beraberlik aldı

Üst üste aldığı 2 galibiyetle ateş hattından sıyrılan Göztepe, kümede kalma yarışında Teknik Direktörü Tamer Tuna'ya güveniyor. Tamer Tuna, cumartesi günü oynayacağı Sivasspor ve gelecek hafta karşı karşıya geleceği Bursaspor karşısında geçen sezon hiç mağlubiyet yaşamadı. İç Anadolu ekibini hem Sivas'ta hem İzmir'de mağlup etmeyi başaran sarı kırmızılılar, Bursaspor karşısında da deplasmanda 0-0 berabere kalıp, Bornova Stadı'nda 2-1'lik skorla galip ayrılmıştı. Tuna ayrıca Sivasspor'u en yakından tanıyan isimlerin başında geliyor. Sezon başında kırmızı beyazlıların başında bulunan Tuna, kadroyu A'dan Z'ye biliyor. Genç teknik adam, özellikle takımın en golcü ismi Arouna Kone ile partneri Muhammet Demir'e dikkat edilmesi konusunda savunma oyuncularını uyardı.

Fark 4 puana çıkabilir

Ayrıca sezonun en flaş sağ beklerinden olan Douglas'ın sürpriz bindirmeleri karşısında sol kanatta oynayan Berkan ve Serdar'ın dikkatli olmasını isteyen Tamer Tuna, geçen sezonki formundan uzak olan Emre Kılınç'ın driplingleri karşısında bek oyuncularına tavsiyeler verdi. Robinho'nun ayrılmasının ardından yerine Leicester City'den kiralanan Fousseni Diabate karşısında ön liberolar Castro ve Poko'nun dikkatli olmasını isteyen Tuna, yakalanan 2 maçlık galibiyet serisinin sürmesini istiyor. Sarı kırmızılılar, Sivasspor karşısında 3 puanı elde etmesi durumunda rakiplerinin aldığı sonuçlara göre çok rahat bir nefes alabilir. Göz Göz'ün 1 puan altında düşme hattında bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyespor, 5. sırada bulunan ve Avrupa kupalarına gitme planları yapan Yeni Malatyaspor'la karşılaşacak. 30 puanla 17. basamakta bulunan Bursaspor ise yine Yeni Malatya gibi UEFA Avrupa Ligi'ne katılma planları yapan Antalyaspor'la deplasmanda kozlarını paylaşacak. Göz Göz'ün düşme hattındaki iki rakibinin da maçlarını kaybetme olasılığı bulunurken, Göztepe evinde Sivasspor'u kazanarak bir anda ateş hattıyla puan farkını 4 puana çıkarabilme şansına sahip.