Teknik Direktör Bayram Bektaş'ın transfer dönemi boyunca ısrarla istediği Galatasaraylı Eren Derdiyok'un transferi için İzmir ekibi önümüzdeki günlerde resmi teklifte bulunacak.

Süper Lig'de yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala Göztepe, 4 koldan forvet arayışlarını sürdürüyor. Teknik Direktör Bayram Bektaş'ın sezon başından beri istediği Eren Derdiyok İzmir ekibine gün geçtikçe yaklaşıyor. Galatasaray'da geçtiğimiz sezon Bafetimbi Gomis'in gölgesinde kalan ve kadroda düşünülmeyen Eren Derdiyok ile İzmir'in sarı kırmızılı ekibi ilgileniyor. Deniz Kadah ile forvet hattını güçlendiren Göz Göz, bu bölgeye bir isim daha almayı hedefliyor. Teknik direktör Bayram Bektaş’ın raporu doğrultusunda Galatasaray’da kadroda düşünülmeyen Eren Derdiyok’u listesine alan İzmir temsilcisi, önümüzdeki günlerde sarı kırmızılılarıın kapısını çalacak. Eren geçtiğimiz sezon çıktığı 28 maçta 4 gol, 4 asistlik performans sergilemişti. Öte yandan Göztepe, transfer dönemini yoğun geçirirken, en fazla değişimi savunmada yaptı.

Savunma sil baştan


Sarı-kırmızılılar kale dahil defansın her bölgesine takviye gerçekleştirdi. Geçen sezon Portekizli eldiven Beto'nun ardından ikinci kaleci olan Günay'la yollar ayrıldı. İzmir ekibi, Günay'ın yerine kalesini altyapısında yetiştirdiği Göktuğ Bakırbaş'a emanet etti. Sarı-kırmızılılar defans hattında görev yapan sağ bekler Sabri ve Tanju ile stoperler Leo ve Kosanovic'le de vedalaştı. Sağ beke Alanyaspor'dan Gassama'yı monte eden Göztepe, sol bekte Adama Traore'nin alternatifi olarak yine Alanyaspor'dan Berkan'ı renklerine bağladı. İzmir ekibi defansın göbeğine de iki ismi getirdi. Elinde Hakan Çinemre, Wallace ve Kadu da bulunan Göztepe, ilk olarak Arjantin'in Velez takımında görev yapan Grillo'ya imza attırdı. Ardından stoper arayışlarını sonlandırmayan Göztepe, geçen sene de peşinde olduğu Titi'yi aldı. Bursaspor'dan ayrılıp İzmir'e gelen Brezilyalı oyuncu sağlık kontrolünden geçti. Titi'nin en geç pazartesi günü resmi sözleşmeye imza atacağı açıklandı.


Demba Ba'ya ırkçı saldırı


Kariyerine Çin’de devam eden Göztepe’nin eski oyuncusu Demba Ba, takımı Shanghai Shenhua’nın deplasmanda Changchun Yatai ile oynadığı maçta çılgına döndü. Rakip takım futbolcularından Zhang Li ile saha ortasında birbirine giren Demba Ba’yı takım arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. Kendisine yönelik ırçkı ifadeler kullanıldığını iddia eden 33 yaşındaki golcü oyuncu tartışmayı dakikalarca sürdürdü. Mücadelenin hakemi yaşananlar sonrası her iki oyuncuya da sarı kart gösterirken Shanghai Shenhua, maçtan sonra Demba Ba'nın Changchun Yatai oyuncusu Zhang Li tarafından ırkçı sözlere maruz kaldığını açıkladı. Çin Futbol Federasyonu’nun konuyla ilgili soruşturma başlatması bekleniyor.