Haber/Emre TAZEGÜL
Yeni sezonda Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek Göztepe'de transfer çalışmaları devam ediyor. Yeniden Süper Lig'e yükselmeyi isteyen sarı kırmızılılar, Beşiktaş'ta kadroda düşünülmeyen bir oyuncunun peşinde. Göz Göz, 20 yaşındaki Boşnak yıldız Ajdin Hasic ile ilgileniyor. Geçen sezonun kiralık olarak forma giydiği Ümraniyespor'la Süper Lig'e çıkma sevinci yaşayan Hasic'in yine başka bir takıma gönderilmesi gündeme gelirken, İzmir ekibi bir adım öne çıkıyor.




Halil Akbunar'ın ayrılışı sonrası sağ açıktaki eksikliği doldurmayı amaçlayan Göztepe, Hasic'in bu profile uygun olduğunu düşünüyor. Öte yandan son olarak Samsunspor'dan eski oyuncusu Yasin Öztekin'le sözleşme imzalayan sarı-kırmızılıların, golcü Victor Strange Lind ile ilgilendiği ifade edildi. Danimarka ekibi Midtjylland'ta forma giyen 19 yaşındaki futbolcunun kiralanacağı öğrenildi. Danimarka U19 Milli Takımı'nda forma giyen Lind, Midtjylland altyapısında yetişti.

Aytaç tutunamadı
Geçen sezonun devre arasında Göztepe'nin Galatasaray'dan kiraladığı Aytaç Kara, geri döndüğü İstanbul ekibinde tutunamadı. 29 yaşındaki oyuncunun, Teknik Direktör Okan Buruk'un kararıyla ikinci etap kamp kadrosunda yer almayacağı öğrenildi. Aytaç ile birlikte Kongolu stoper Christian Luyindama da kadro dışı kalan oyunculardan biri olacak. Eski Göztepeli Aytaç'ın Süper Lig'den kulüp aramaya başladığı ifade edildi. Ayrıca Göztepe'den 2021-22 sezonunun başında Galatasaray'a transfer olan Alpaslan Öztürk de 1 sezonluk G. Saray macerasının ardından geçtiğimiz günlerde Eyüpspor ile sözleşme imzalamıştı.

Kadın voleybolcular 6 oyuncuyla yeniledi
TVF Kadınlar 1. Ligi ekiplerinden Göztepe, yeni sezon kadro çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İç transferde 6 oyuncusuyla nikah tazeleyen, dış transferde de 5 isimle anlaşan sarı-kırmızılı takım, Merinos'tan tecrübeli smaçör Ayşe Dil'le kadrosunu güçlendirdi. Geçtiğimiz sezon Merinos formasını giyen 1988 doğumlu smaçör, kariyerinde; Edremit Belediye Altınoluk, Bolu Belediyespor, Keçiören Belediye Bağlum Spor, Rota Koleji, Salihli Belediyespor ve Dicle Üniversitesi formasını giydi.