9 Eylül Gazetesi'nin gündeme taşıdığı "Göztepe Stadı'nın zemininde su çıkıyor" haberi sonrası statta iyileştirme çalışmaları hızlandı. Zemin taş dolguyla sağlamlaştırılırken, tribünlere ilk kazık çakılıp temel atıldı.

İlk olarak 11 Mart 2018'de 9 Eylül Gazetesi'nin gündeme taşıdığı "Göztepe Stadı'nın zemininde su çıkıyor" başlıklı haber sonrası, sarı kırmızılıların stadında önemli gelişmeler yaşandı. Zeminde yaşanan su sorunu nedeniyle çalışmaların yavaş ilerlediği, toprak alanın derinine indikçe alandan deniz suyu çıktığını okurlarıyla paylaşan 9 Eylül Gazetesi, mühendislik firmasının alana sağlam bir temel atmak için yoğun bir çaba sarf ettiğini dile getirmişti.

goztepe

Ardından Başkan Mehmet Sepil 2 gün sonra yaptığı açıklamada statta hiç bir problem olmadığını ifade etmiş, "Stat inşaatının zemininin su dolu olduğu şeklinde haberler yapılmış. Bu kesinlikle doğru değil. Hiçbir sorun yaşanmadan çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Stat inşaatında herhangi bir aksaklık yaşanmıyor" açıklamasını yapmıştı.

Doğan Haber Ajansı'nın bugün servis ettiği habere göre hafriyat yapılan arazinin altından çıkan çıkan deniz suyu nedeniyle çalışmaların uzadığı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde sorunun tamamen ortadan kalktığı belirtildi. Alan taş dolguyla doldurulup çelik halat atılarak sıkıntı asgari düzeye indirildi. Zemin iyileştirmesinden sonra tribünlerin ilk kazıkları çakılıp temel atıldı. Başkan Mehmet Sepil, çalışmaların çok hızlı bir şekilde ilerleyeceğini söyledi. UEFA standartlarında yapılacak Göztepe Stadı'nın yeni proje çalışmalarıyla birlikte 25 bin kişi kapasiteye çıkarılması ve 2019-2020 sezonunda hizmete girmesi bekleniyor.