Spor Toto 1'inci Lig'de deplasmanda Tuzlaspor'u 1-0 yenerek 7'nci maçında 3 puanla tanışan Altınordu, galibiyet golüne imza atan kaptan Ahmet İlhan Özek'in dönüşüyle kendine geldi. İzmir ekibi oynadığı 7 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi alırken toplanan 6 puanda da Ahmet İlhan'ın skora katkısı oldu. İlk hafta deplasmanda 3-3 sona eren Gençlerbirliği maçında biri penaltıdan olmak üzere 2 kez rakip fileleri sarsan 34 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, 1-1 biten Bolu deplasmanında kullandığı 2 penaltıdan birini gole çevirdi. Yine 1-1 sona eren Pendikspor randevusunda asist yapan deneyimli futbolcu, son olarak Tuzlaspor'u yıkan isim oldu.

TAKIMINA UMUT OLDU

Ligde çıktığı 5 maçta 4 gol, 1 asistlik performans sergileyen Ahmet İlhan Özek, kırmızı-lacivertli ekibin en skorer ismi olarak takımını sırtladı. Tuzlaspor'a ceza sahası dışından 90'a gönderdiği şık golle Altınordu'yu zafere taşıyan usta futbolcu, düşme hattında yer alan İzmir ekibine umut oldu. Ahmet İlhan, sakatlığı nedeniyle Göztepe ve Ankara Keçiörengücü müsabakalarında görev yapamazken, Altınordu bu 2 karşılaşmadan eli boş ayrıldı. Geçen sezon sonunda kulüple 2+1 yıllık sözleşme yenileyen Ahmet İlhan Özek, kırmızı-lacivertli formayla ilk yılında 10, geçen sezon ise ligde 11, kupada 1 gol kaydetmişti. Tecrübeli oyuncu toplamda 26 gole ulaştı.

Rakip tanıdık

Zorlu Tuzla deplasmanından 3 puanla dönen Altınordu, bugünü izinli geçirdikten sonra yarın Samsunspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacak. Altınordu'nun başında teknik direktör olarak 10 yıl çalışıp geçen sezon son hafta kulüpten ayrılan Hüseyin Eroğlu, bu defa Yılport Samsunspor teknik direktörü olarak eski takımına karşı görev yapacak. Hüseyin Eroğlu ve eski yardımcısı Ufuk Kahraman, ilk kez birbirlerine rakip olacak.