Deplasmanda Boluspor'u 2-1 yenen kırmızı lacivertli takım gösterdiği performansla rakiplerine korku verdi. İzmir temsilcisi, deplasmanda oynadığı 4 müsabakada 3 galibiyet aldı.


TFF 1. Lig'de Samsunspor ve Gaziantepspor'un ardından deplasmanda Boluspor'u 2-1 yenerek üst üste 3. galibiyetini alan Altınordu, bu sezon zirve yarışında söz sahibi olacağını şimdiden gösterdi. Topladığı 13 puanla 7. hafta sonunda kendine üst sıralarda yer bulan Şeytan, deplasmanda oynadığı 4 müsabakada 3 galibiyet aldı. Kırmızı-lacivertli takımı zafere taşıyan gollere imza atan Mirkan Aydın ve Kerim Avcı ikilisi, Şeytan'ın skor yükünü çekmeye devam etti. Geçen sezon Play-Off'u averajla kaçıran Altınordu, bu sezon adını ilk 6'ya yazdırmayı hedefliyor.


Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Boluspor deplasmanında çok önemli bir 3 puan kazandıklarını belirterek, "Ligin ne kadar zor olduğunu herkes görüyor. Boluspor da bizim gibi 2 haftadır kazanıyor ve evinde kaybetmiyordu. Çok iyi bir kadroya sahipler. Bu ayrıntılar maça da yansıdı. Gerçekten çok zorlu bir 90 dakika oynadık. Son dakika kalemizde yaşadığımız pozisyonlar gerginliğimizi artırdıysa da sonuçta 3 puana ulaştık" diye konuştu. Öte yandan İzmir temsilcisinde Kerim Alıcı, Barış Alıcı, Yusuf Yalçın Arslan ve Alican Özfesli'nin Ümit Milli Takım'a davet edilmesi sevinç yarattı.

Kaleci Erce'nin açıklamaları beğeni topladı

TFF 1. Lig'de deplasmanda Boluspor'u 2-1 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini alan Altınordu'nun kalecisi Erce Kardeşler, maç sonrasında yaptığı açıklama ile beğeni topladı. Aldıkları galibiyeti kulüp çalışanlarına ve ailesine armağan eden genç eldiven,"Gol yedikten sonra çok rahatladık takım olarak, sanrım gol yemeyi bekliyorduk. Sonra oyun sistemimizi oturttuk ve 2-1 öne geçtikten sonra skoru koruduk. Aileme, anneme, babama, yemeklerimizi hazırlayan, odalarımızı temizleyen ablalarımıza teşekkür ediyorum. Biz burada 90 dakika futbol oynayalım diye herkes sabah 07.30’da işe gelip saatlerce çalışıyor. Buna emek veren herkese teşekkür ediyorum, onların ellerinden öpüyorum."

Bitirim ikili gole doymuyor

Attığı 16 golle ligin en fazla gol atan ekiplerinden olan İzmir temsilcisinde dün birer gol atan Mirkan Aydın ve Kerim Avcı ikilisi 11 gole ulaştı. Ligde 6. golüne imza atan Mirkan Aydın 7 maçın 6'sında fileleri havalandırdı. Son 4 maçta 5 gol atan Kerim Avcı da oynadığı tüm maçlarda gol atma başarısı gösterdi. Altınordu'da bu 2 oyuncu dışında Barış Alıcı ile Murat Uçar 2, Alican Özfesli ise 1 gol kaydetti. İzmir temsilcisi, bu sezon çıktığı 7 lig maçında da gol sevinci yaşadı.

Hem atıyor hem yiyor

Çoğunluğu altyapısından olan gençleriyle ligin tozunu atan Altınordu, 90 dakika boyunca sergilediği atak futbolla da dikkat çekiyor. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'nun tercih ettiği hızlı oyun ile rakiplerini zor durumda bırakan şeytan hem attıklarıyla, hem de yedikleriyle ön planda. Altınordu rakip filelere bıraktığı 16 golün yanında kalesinde 9 gol gördü.

A.Ordu'nun milli gururları

Altınordu'nun A Takımında görev yapan Yusuf Yalçın Arslan, Kerim Alıcı, Alican Özfesli ve Barış Alıcı Ümit Milli Takımın, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Macaristan maçları aday kadrosuna davet edildi. Dört futbolcu, 5 Ekim tarihinde deplasmanda Güney Kıbrıs Rum Kesimi U21 ve 10 Ekim'de Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Macaristan U12 ile yapacağı 2019 U21 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçları aday kadrosuna çağırıldı. Aday kadroya davet edilen oyuncular 2 Ekim Pazartesi günü saat 13.00'de Le Meridien Otel Etiler İstanbul'da toplanacak.