Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Atletizm Takımı, Trabzon'da gerçekleşen final yarışmalarından mutlu sonla ayrılarak Süper Lig'e yükseldi.

LEVENTFutbolda 1, hentbolda 4 tane Süper Lig’de yarışan kulübü olan İzmir, 6.’sını atletizm branşında yakaladı. Gaziemir Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü Kadın Atletizm Takımı, 4-5 Ağustos 2018 tarihlerinde Trabzon’da gerçekleşen final yarışmalarından mutlu sonla ayrılarak adını Süper Lig'e yazdırdı. Geçen sezon 1 puanla kaçan Süper Ligi, bu sezon yakaladıkları için mutlu olduklarını ifade Eeden Takım Sorumlusu Adnan Yahşi, yoğun çalışmalarının karşılığını aldıklarını söyledi. Geçmiste bir kez İzmir BŞB Kadın Atletizm Takımı’nın gösterdiği Süper Lig’e çıkma başarısını gösteren Gaziemirli kadın atletler, yeni sezonda da Süper Lig’dekalıcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Zoru Başardılar


Atletizmin hemen hemen bütün branşlarında yarışan Gaziemirli sporcular, tüm puanların toplamı alınıp üst lige çıkma şansını elde etti. İzmir’in gururları, Spor Toto 1. Lig’de ilk 2 sırada yer alarak 2018-19’da Süper Lig’de boy göstermeye hak kazandı. Gaziemir Belediyesi Kadın Atletizm takımını’nın bu sezon yarıştığı kulüpler şu şekilde oldu: Mersin Amatör Atletizm, Mardin Atletizm, İstanbul Momentumspor, İstanbul Pendik Belediyespor, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü, Eskişehir BÜYükşehir Gençlik Spor Kulübü.