Medipol Başakşehir'e iç sahada 2-1 mağlup olan Göztepe rakibine istatistiksel olarak büyük üstünlük sağladı ancak yenilgiyi önleyemedi. Giden 3 puana rağmen güzel futbol taraftarın alkışını aldı.
SÜPER Lig'de üst üste 4 galibiyet aldığı müthiş serinin ardından Medipol Başakşehir'e iç sahada 2-1 mağlup olan Göztepe, ilkleri yaşadı. Bu sezon evindeki dördüncü maçta ilk kez mağlup olan Göztepe, ilk kez de gol attığı bir karşılaşmada puan alamadı. Sarı-kırmızılı ekip, istatistiklerde rakibine büyük üstünlük sağlamasına rağmen mağlup olmanın da şaşkınlığını yaşadı. Göztepe, topun 60 dakika oyunda kaldığı karşılaşmada yüzde 64'lük topa sahip olma oranı yakaladı. Topa sahip olma sürecinde rakibine neredeyse 2 kat fark atan İzmir temsilcisi, yüzde 84 başarı oranıyla toplam 536 isabetli pas yaptı. Göz-Göz'ün 31 ortasına Başakşehir 14 ortayla, 18 şutuna ise 10 şutla karşılık verebildi.

Güçlü rakip karşısında istatistiklerdeki üstünlüğünü skora yansıtamayan Göztepe, yenilgiye rağmen ligde ilk 7 haftayı 13 puanla dördüncü sırada geçmeyi başardı. Bornova Stadı'nı tıklım tıklım dolduran taraftarlar da mağlubiyet sonrası futbolcuları alkışlarla uğurlayıp moral aşıladı. Teknik direktör Tamer Tuna, üstün oynadıkları dönemde üst üste yedikleri 2 golle demoralize olduklarını belirterek, "İkinci yarıda son 30 dakika tekrar etkili olduk ama golü geç bulabildik. Sahada pozitif şeyler sergileyen bir takımız. Böyle oynamaya devam ettikçe önümüzdeki süreçte daha iyi bir Göztepe izleyeceğimizden de şüphem yok" dedi. Göztepe, antrenmanlara yarınyeniden başlayacak.

Evindeki namağlup unvanını kaybetti

İç sahada daha önce oynadığı maçlarda 2 galibiyet ve 1 beraberlik alan Göztepe, bu sezon kendi evinde ilk, toplamda ise ikinci mağlubiyetini yaşadı. Geçen haftaya girerken 3. sırada bulunan 13 puanlı Göztepe, milli maç arasına averajla 4. sırada girdi. Lige verilecek aranın ardından Göztepe, Antalyaspor deplasmanında, Medipol Başakşehir ise İstanbul'da Aytemiz Alanyaspor karşısında puan arayacak.

Ligin en çok penaltı kazananı

Süper Lig'de ilk 7 haftada lehine 5 kez penaltı kararı verilen Göztepeli futbolcular 5 penaltı vuruşunu da gole çevirdi. İlk 7 haftada toplam 33 penaltı kararının verildiği ligde lehine en çok penaltı kararı verilen Göztepe, 5 atışın hepsini golle sonuçlandırdı. Şimdiye kadar penaltıdan ligin en fazla gol üreten ekibi Göztepe'de Adis Jahovic'in 4, Nabil Ghilas'ın ise 1 penaltı golü bulunuyor.

Jahovic'den 7. gol

Takımının tek golünü kaydeden Adis Jahovic, bu sezon 4. kez penaltıdan gol buldu. Jahovic, gol sayısını 7'ye çıkardı. Müsabakayı 85’i konuk takım olmak üzere 8178 seyirci takip etti. Göztepeli taraftarlar maçtan sonra takımı tribüne çağırarak tezahüratlarla moral verdi.