HABER/ Levent ARIÖZ

Bu sezon kurulan hukukçulardan oluşan Alsancak Gençlikspor, 2.Amatör kümede fırtına gibi esiyor. Hukukçu futbolcular, genel kanının aksine futbolun adaleti olduğuna inanıyor ve centilmen davranışlarıyla sahalarda örnek olmayı amaçlıyor

İzmir'de amatör futbol camiasına hukukçulardan oluşan yeni bir kulüp katıldı. Alsancak Gençlikspor, mücadele ettiği 2. Amatör Küme 7. Grup'ta oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 mağlubiyetlik performansıyla ses getirdi. 30 kişilik oyuncu grubu avukat, stajyer avukat, hukuk öğrencileri, adliye personeli ve memurlardan oluşan Gençlikspor, attığı 19 golle 7. Grup'un en skorer takımı durumunda. Takımın futbol şubeden sorumlu yöneticisi ve aynı zamanda forvet oyuncusu olan avukat Onur Demirhisar, bir hukuk çalışanı olarak futbolun kendi içinde adaleti olduğuna inandığını dile getirdi. Demirhisar, "Hakemlerin verdiği kararlarda muhakkak hatalar, eksiklikler oluyor. Ancak ülkenin ihtiyacı olan şey hoşgörü. Hepimiz meslek mensupları olarak centilmenliği yaymaya çalışıyoruz. Sahada karar vericilere saygı duymaya gayrek ederek, diğer kulüplere örnek olmayı amaç edinmiş durumdayız" dedi.

Hedef 1. Amatör Küme

Yaklaşık 7 yıl önce Anatolia ismiyle kulübün kurulduğunu belirten Demirhisar, "Daha sonra İzmir Barosu Alsancak Spor Kulübü adıyla barolararası turnuvalara katıldık. Geçtiğimiz Ocak ayında yaptığımız genel kurulda dernekleşme ve resmi hüviyet kazanma kararı aldık. Ardından resmi faaliyetler başladı ve amatör liglere girdik. Bu sezon 2. Amatör kümede mücadele ediyoruz. İzmir Barosu'nun ismini resmiyette kullanamadığımızdan Alsancak Gençlikspor ismiyle sahalara çıkıyoruz. Temel hedefimiz barolar birliği turnuvalarında şampiyonluğa ulaşmak. Takımı oraya hazırlamak için 2. Amatör kümeye katıldık. Tabi ki futbolun doğasında kazanmak var. 2. Amatör kümede de şampiyon olup 1. Amatör kümeye çıkmak kim istemez" diye konuştu.

Hukukçu Umut Nayir arkadaşları

Alsancak Gençlikspor'un kaptanı Serhat Eskici, bir dönem Göztepe'de oynayan ve bu sezonu Bursaspor'da geçiren hukuk öğrencisi Umut Nayir'i yakından tanıdığını ve Türk gençliği için kendisinin büyük örnek olduğunu belirtti. Eskici, "Umut 17 yaşında futbola başladı ve 26 yaşında Beşiktaş'a transfer oldu. Kendisi hem hukuk okuyup, bir yandan da profesyonel futbol oynadı.

Biz bile amatör seviyede futbolla uğraşmamıza rağmen, sosyal hayatımızdan feragat ettik.

Akşam 6'ya kadar ofisteyiz. Haftada 2 gün idman, 1 gün maç yapıyoruz. Ama aldığımız sonuçlardan sonra iyi ki bu fedakarlığı yapmışız diyoruz" dedi. Maç içinde tartışmalı kararlar vermesine rağmen hakemlere saygı göstermeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Eskici, "Türkiye'deki yargılama sistemine alışığız. Adliyede hakimle, yeşil sahada hakemle karşı karşıyayız" cümlelerini kullandı.

Serhat Eskici 2013 yılından beni bu takımındaydım. Bu sene amatör lige girmeyi tercih ettik. Bu turnuvalardaki atmosferi soluyup, barolararası turnuvlara hazır girmek hedefimiz. Umarım bu lige bir tat katarız. Mesleğimizi burada sergileyip duruşumuzu sergilemek. Stoper olarak görev yapıyorum.

Tabiki güzel başladık. Bu ligde şampiyon olabileceğimizi düşünüyoruz. Kendi kültürümüzü sahaya yansıtmak. 2.AMatör lige renk katmak.

Rakiplerin çoğu bildiği zaman saygı duyuyor. Avukat arkadaşlar tebrik ediyor. Sosyal medyada tüm çevremiz nazıl bu kadar vakit ayırabiliyorsunuz diye şaşırıyor. 3-5 kişi idman yaptığımız günleri hatırlıyorum. ŞİMDİ 35-40 kişiyiz.

Takım, avukat, stajyer ve hukuk öğrencileri, adliye personeli, memurlardan oluşuyor. Kalecimiz Hukuk öğrencisi, defansımız avukat, sol bek öğrenci. Forvette stajyer avukatımız var.