Haber/Levent ARIÖZ

Futbol dünyasında genellikle 35 yaşından sonra aktif kariyerine son verilir ancak Karşıyaka'nın 22 yaşındaki futbolcusu Özgür Güler'in yeşil sahalara ani veda etme kararı şoke etti. Altyapısından yetiştiği yeşil kırmızılılarda 2017-18 sezonundan beri A takımda oynayan genç sol bek, 56 maçta 8 gol atmıştı. Sadece sol bek değil, sol açık, orta saha ve yeri geldiğinde sağ açık da oynayan 1998 doğumlu oyuncu, geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyordu. Karşıyaka'nın gelecek vaadeden en önemli isimlerinden biriyken Özgür, sezon öncesi futbolu bırakma kararı almıştı. Kaf Kaf'ın transfer yasağı yaşadığı dönemde aktif spor kariyerine sezon başı son veren oyuncu, taraftarını üzmüştü.

2 yıl sözleşmem var

Kariyerinde yeni bir sayfa açmak istediği için yeşil kırmızılılardan sezon başında ayrılmak istediğini kaydeden genç sol bek, "Yönetim de karşılık olarak gitmek isteyeni tutmayız dedi. Beni isteyen 2. Lig ve 3. Lig'den kulüpler vardı. Karşıyaka benden 160 bin TL yetiştiricilik bedeli istedi. Ancak gideceğim takımlar yetiştiricilik bedelimi karşılayacak, bonservis bedeli ödeyecek kulüpler değil. Zaten 2. ve 3. Lig'de hiç bir kulüp bonservisle, yetiştiricilik bedeliyle transfer yapmaz. Karşıyaka bir kolaylık sağlamayınca, bende geri dönmek istemedim. 2 yıl sözleşmem devam ediyor. Bitmesini de bekleyemeyeceğimden futbola küstüm. Aktif kariyerime son verme kararı aldım" dedi.

Eğitimine ağırlık verdi

Şu an eğitimine ağırlık verdiğini ve Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nda okuduğunu ifade eden Özgür Güler, "1. sınıftayım. Öğretmen olmak istiyorum. Şu an futbolculuk dönemimde biriktirdiğim parayı harcıyorum. Ailem bu dönemde bana büyük destek oluyor. Olur da devre arası ya da sezon sonu Karşıyaka bonservisimi verirse dönme kararını yeniden gözden geçiririm. Futbolu çok seviyorum ancak yaşadıklarım beni çok yıprattı. Biraz o dünyadan uzak kalmak iyi geldi" dedi.

Kendi mevkiimde oynamadım kulüpten ayrılmak kararı aldım

"Futbolu bırakma kararımdaki en büyük sebeplerden biri asıl mevkiimde oynamamam" ifadelerini kullanan genç futbolcu, "Tabi teknik direktörümüz Soner Tolungüç'ün takdiri ama ben bir önceki sezon takımın en çok gol atan 2. oyuncusuyken bana sol bekte hiç ilk 11'de şans verilmedi.

Sol bek ve sol açık asıl mevkim olmasına rağmen Soner hoca hiçbir maçta bana o mevkilerde görevlendirmedi. Son 5-10 dakika oynattıysa sol açıkta oynattı onun dışında o mevkilerde hiç oynamadım. Yeri geldiğinde orta saha, yeri geldiğinde sağ açık görev aldım. Kendi yerimde oynamadığım için de yeteneklerimi gösterme fırsatım olmadı ve ayrılık kararı aldım. Bonservisim verilmeyince de futbolu bırakma kararı aldım" ifadelerini kullandı.