Akhisarspor karşılaşmasıyla yaklaşık 3 ay sonra yeşil sahalara merhaba diyecek TFF 1. Lig ekibi Altay'ın tehlikeli forveti Marco Paixao, kariyeriyle tam bir futbol gezgini görüntüsü veriyor. 37 yaşındaki usta forvet 7 farklı ülkede 145 gol atarak, Marco Paşa unvanını neden aldığını kanıtladı. Tam bir futbol gezgini olan Portekizli, İspanya'dan, Çekya'ya, İskoçya'dan, İran'a, Kıbrıs'tan Polonya'ya 9 farklı takımın formasını giydi. Paixao, Porto B takımının ardından, profesyonel olarak İspanya'da futbol hayatına başladı. İspanya alt lig ekipleri CD Guijuelo, Logroñés CF ve Cultural Leonesa'da top koşturan Marco Paşa, ardından Slavia Prag'ın yolunu tuttu. Çekya'da gol atma başarısı gösteremeyen Paixao'nun yeni durağı İran oldu.

Polonya'da parladı

Naft Novin Tehran'da 3 kez ağları sarsan deneyimli santrfor,un sonraki adresi Kıbrıs Rum Kesimi idi. Ethnikos Achnas'ta 15 kez fileleri havalandıran Paixao, İskoçya'nın yolunu tuttu. Hamilton formasıyla 7 gol atan Paixao, kariyerinde parlama yapacağı Polonya Ligi'ne adım attı. Lechia Gdansk ve Slask Wroclaw ekiplerinde 68 gol atan tecrübeli forvet, son 2 yıldır Altay'da 47 defa fileleri sarsıp gollerine Türkiye'de devam etti. Siyah beyazlılarla 2 yıl daha sözleşme uzatan Marco Paşa'nın Türkiye'de mi kariyerine son vereceği ya da başka bir ülkede yeni bir maceraya mı atılacağı merak konusu. Öte yandan Marco Paixao'nun kardeşi Flavio Paixao, bu sezon Lechia Gdansk'ta 13 gol attı. Sezonun geri kalanında 6 gol daha atabilirse, ikizi Marco Paixao'nun kulüp tarihinin ligde bir sezonda en çok gol atan futbolcu olmak rekorunu (2016-2017: 18 gol) kıracak.

Altı futbolcu ceza sınırında

Pazar günü Akhisarspor'u konuk edecek Altay'da 6 futbolcunun sarı kart ceza sınırında yer alması teknik heyetin keyfini kaçırdı. Akhisarspor karşısında Süper Lig yolundaki en kritik sınavlarından birine çıkacak siyah-beyazlılarda stoperler Abdülkerim ve Abdülhamit, sol bekler Özgür ve Doğa ile orta saha oyuncuları Yılmaz ve Tatos kart görmeleri halinde bir sonraki hafta takımdaki yerlerini alamayacak. Normal sezonun son 6 maçında toplayacağı puanlarla ilk ikiden direkt Süper Lig'e çıkmayı hedefleyen İzmir temsilcisinde teknik direktör Yalçın Koşukavak, öğrencilerinden dikkatli olmalarını istedi. Altay'da sakatlıktan çıkan stoper Gençer ile sarı kart cezalısı santrfor Yaser forma giyemeyecek.