Süper Lig ekipleri Medipol Başakşehir ve Kayserispor'un takibinde olan Altay'ın yıldız oyuncusu Furkan Deniz için yönetim 1.5 milyon TL'lik bonservis bedeli belirledi.

Gümüşhanespor galibiyetiyle 2.Lig Beyaz Grup'un ilk yarısını moralli kapatan Altay'ın yıldız ismi Furkan Deniz, Süper Lig ekiplerinin gözdesi durumunda. Medipol Başakşehir ve Kayserispor, 22 yaşındaki ofansif oyuncunun transferi için ısrarcı olurkan, siyah beyazlı yönetim Furkan için 1.5 milyon TL bonservis bedeli belirledi. Geçen sezon yaz transfer döneminde de Konyaspor ve Sivasspor'un ilgilendiği genç oyuncu takımdan ayrılmak ve kalmak arasında kararsız durumda. Bir yandan altyapısından çıktığı siyah beyazlılarda geçen sezon kazandığı 3.Lig şampiyonluğunun ardından bu yıl da takımının TFF 1.Lig'e yükselmesinde katkıda bulunmak isteyen Furkan, diğer taraftan kulübüne para kazandırmak istiyor. 2018 Mayıs ayında sözleşmesi bitecek genç kanat oyuncusu, devre arasında takımına bonservis kazandırarak gitme düşüncesini ihtimaller dahilinde bulunduruyor. Furkan kış transfer döneminde takımdan ayrılmaması halinde, yazın serbest kalarak Altay'a para kazandırmadan başka bir takıma imza atacak.

Yeniden doğacaklar

Ligin ilk yarısı boyunca eleştiri yağmuruna tutulan ancak son Gümüşhanespor maçındaki performansıyla üstündeki kara bulutları dağıtan Altay'ın yaz döneminde transfer ettiği oyuncular 2.yarıyı iple çekiyor. Ligin ilk yarısının büyük bölümünde 11'e girmekte zorlanan Muharrem Ozan, Doğan, Ozan Sol ve Maksut, kazanılan Gümüşhane maçında hırslı bir futbol ortaya koyarak galibiyetin baş mimarlarından oldu. Özellikle Muharrem Ozan iyi oyununu 1 golle süslerken, diğer futbolcular da yeni teknik direktör İsmet Taşdemir'le birlikte üstündeki ölü toprağını attı. Oyuncuların bir çoğuyla daha önce çalıştırdığı takımlarda çalışan Taşdemir'in, devre arasında en fazla 2-3 takviye yapacağı ve ilk yarıda potansiyellerini ortaya çıkaramayan Muharrem Ozan, Doğan, Necdet, Ozan ve Maksut'la devre arası kamp döneminde özel olarak ilgilenip yeniden kazanacağı öğrenildi. Levent ARIÖZ