Cezası sebebiyle Beşiktaş maçında oynamayacak Adis Jahovic'in yokluğunda forvet hattında büyük rekabet yaşanıyor. Ömer Şişmanoğlu ve Ghilas, Teknik Direktör Tamer Tuna'nın gözüne girmek için yoğun çaba sarfediyor

Sezona harika bir giriş yaptıktan sonra, son 2 haftada 5 puan kaybeden Göztepe, zirve yarışına tutunmak için pazar günkü rakibi Beşiktaş'ı A'dan Z'ye ezberliyor. Zorlu karşılaşmanın taktik planlarını yapan Teknik Direktör Tamer Tuna'nın çözmesi gereken ilk problem ise forvet hattında kimi tercih edeceği. Bu sezon attığı gollerle santrfor bölgesindeki yerini kimseye kaptırmayan Adis Jahovic'in cezalı olması sonrası, takımdaki diğer santrforlar Nabil Ghilas ve Ömer Şişmanoğlu'na gün doğdu. Jahovic'in yüksek performansı sonrası yedek kulübesinden çıkamayan iki oyuncu, Beşiktaş maçının 11'ine girmek için yoğun çaba sarfediyor.

Ömer 1 adım önde

İki oyuncunun idmanlardaki performansına göre forvet hattında kimi oynatacağına karar verecek Tamer Tuna'nın, Ömer Şişmanoğlu'nu bir adım önde gördüğü öğrenildi. İki sezon Beşiktaş'ta oynayan 28 yaşındaki futbolcunun, eski takımını yakından tanıdığı için Tamer Tuna'nın tercihinin Ömer olacağı gelen bilgiler arasında. Süper Lig'in ilk 10 haftalık bölümünde Ghilas 3 kez 11'de yer bulurken, Ömer henüz as takımda görev alamadı. Cezayirli golcü Ghilas ve Ömer Şişmanoğlu sarı kırmızılı takımda 1'er kez ağları sarsarak şu ana kadar beklentileri karşılayamadı. Levent ARIÖZ

Beşiktaş ile oynadığı maçlar nefes kesti

SÜPER Lig'de pazar günü zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Bornova Stadı'nda karşı karşıya gelecek Göztepe ve Beşiktaş'ın son randevuları büyük heyecan fırtınası yarattı. Ligde en son 2002-03, Türkiye Kupası'nda ise 2004-05 sezonlarında kozlarını paylaşan iki ekibin maçlarında gol yağmuru yaşandı. Süper Lig'de 3 Mart 2003'te oynanan Beşiktaş-Göztepe müsabakası Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi. Beşiktaş'ın 100'üncü yaşını kutladığı o karşılaşmada tam 10 gol atıldı. Siyah-beyazlılar, İzmir ekibini 7-3 yenerken, futbolseverler ligin en gollü maçlarından birine şahit oldu. Süper Lig'de yine aynı sezonda Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-2'lik skorla tamamlandı.

6-0 yenilmişti

Göztepe ve Beşiktaş'ın 2001-02'de oynadığı maçlar da oldukça gollü geçti. Göztepe, sezonun ilk yarısındaki müsabakada Beşiktaş'a Atatürk Stadı'nda 6-0'lık skorla mağlup olurken, İnönü Stadı'ndaki rövanşı 2-1 kazanmayı başardı. Göztepe, Beşiktaş ile tarihinde İzmir'de oynadığı son 12 resmi karşılaşmayı ise kazanamadı. Kara Kartal'ı İzmir'de en son 1973-74 sezonunda 2-0'la geçen Göztepe, o yıldan sonra 7 mağlubiyet, 5 beraberlik elde etti.

Tuna rakip olmuştu

Bir dönem Beşiktaş'ta futbolcu olarak görev yapan Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna siyah-beyazlı formayla Göztepe'ye 3 kez rakip oldu. Tuna, Beşiktaş'ta 2001-02 ve 2002-03'te sarı-kırmızılılara karşı ter döktü. Son 2 sezonda Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yardımcılığını yaparak 2 şampiyonluk yaşayan Tuna, hocasına ilk kez rakip olacak.
Göztepe'de forma giyen sol bek Tanju, kaleci Günay ve golcü Ömer de pazar günü şans verilmesi halinde eski takımlarına karşı görev alacak.

Biletler bugün satışta

Büyük ilginin olması beklenen Göztepe-Beşiktaş maçının biletleri bugün saat 11.00'de satışa çıkacak. VIP tribünü 200, numaralı 100, kale arkası 15 ve misafir tribünü 20 TL olarak belirlenirken Beşiktaş taraftarına 495 kişilik yer ayrıldı. Göztepe'de kart cezalısı Jahovic ile sakatlıkları süren Emrecan ve Hakan görev alamayacak, tedavisi süren Peybernes'in durumu hafta sonu netleşecek.