Haber/ Levent ARIÖZ

Süper Lig'de bu hafta oynanacak maçlar Göztepe için fırsat haftası olabilir. Ligin ikinci yarısında gösterdiği başarılı performansla Avrupa Kupaları'na katılma hayaline bir adım daha yaklaşan Göz Göz'ün cumartesi günü Gaziantep FK ile oynayacağı hafta üstündeki rakipler birbiriyle kapışacak. Bir maçı eksik olan ve 33 puanla  8. sırada bulunan sarı kırmızılıların bir sıra üstünde 7. basamakta bulunan 36 puanlı Beşiktaş, 44 puanlı lider Trabzonspor'u ağırlıyor. 38 puanla 6. sırada bulunan Fenerbahçe, dev derbide 42 puanla 3. basamaktaki Galatasaray'ı konuk ediyor. 42 puanla 4. sıradaki  Demir Grup Sivasspor ise 39 puanla 5. basamaktaki Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak. Sarı kırmızılıların hava muhalefeti sebebiyle ertelenen Çaykur Rizespor maçı ile hafta sonu Gaziantep FK karşılaşmalarından galip gelmesi durumunda Avrupa Kupaları'na katılma hattına bir hayli yaklaşacak. Zirvedeki takımların hafta sonu oynayacağı karşılaşmalarda çıkacak her türlü sonuç İzmir ekibine yarayacak.

Bir basamak üstteki Beşiktaş'ın lider Trabzonspor'a yenilmesi halinde Göz Göz, haftayı galibiyetle kapatırsa siyah beyazlılarla puanları eşitleyecek. Beraberlik halinde ise 7. sırayla olan puan farkı 1'e inecek. Beşiktaş'ın kazanması durumundaysa, bu kez İzmir ekibinin liderle olan puan farkı 8'e düşecek. Aynı hafta Fenerbahçe'nin Galatasaray'a boyun eğmesi durumunda yine sarı kırmızılılar 6. ile arasındaki makası 2'ye düşürecek. F. Bahçe'nin derbide gülmesi durumunda bu defa İlhan Palut'un ekibinin Galatasaray'la arasındaki fark 6'ya inmiş olacak. Beraberlik durumundaysa G.Saray'la fark 7'ye, F.Bahçe ile aradaki makas 3'e düşecek. Haftanın bir diğer önemli mücadelesi Sivasspor-Alanya karşılaşmasında da Sivas kaybederse, Göz Göz İç Anadolu ekibiyle arasındaki makası 6'ya indirecek. Alanya'nın eli boş dönmesi durumunda İzmir ekibi, Akdeniz temsilcisine 3 puan yaklaşacak. Beraberlik durumundaysa Sivasspor'la fark 6'ya, Alanyaspor ile de 4'e düşecek.  Göztepe'nin eksik maçı Çaykur Rizespor mücadelesini kazandığı taktirdeyse puan farkı daha da azalmış olacak.

5. sıradaki takım UEFA'ya gidebilir

Süper Lig'de Avrupa biletini 5 takımın alma durumu bulunuyor. Şampiyon olan takım direkt Şampiyonlar Ligi'ne gidecek. İkinci sıradaki ekip Devler Ligi'ne katılmak için ön eleme oynayacak. 3. ve 4. sıradaki takımlar da UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde mücadele edecek. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise yarı finalde Trabzonspor-Fenerbahçe ile Alanyaspor-Antalyaspor ile oynayacak.

Kupayı alt sıralardaki Antalyaspor'un kazanmaması halinde, ligin 5. sırasındaki takımın da UEFA Avrupa Ligi'ne katılma ihtamali bulunuyor. Böylece bir maçı Göztepe'nin da şu an için 5. basamakla olan puan farkının 6 olması sarı kırmızılıların iştahını kabartıyor.