HABER / Levent ARIÖZ

Atletizmde doğu illerinden uzun mesafeci, batıdan kısa mesafeli atletler çıkar genellemesini İzmirli Azra Top ve Aysel Önder kıracağa benziyor. İzmir Büyükşehir Belediyespor'un 2005 doğumlu 2 sporcusu 800 ve 1500 metrede madalyalara ambargo koydu. Yetenekli ikili Enka, Fenerbahçe gibi atletizmin devleriyle başabaş yarışarak 1 ayda 19 madalya toplamayı başardı. Zihni Üstün Ortaokulu'nda okuyan Halise Azra Top, Mayıs ayında Mersin'de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi'nde Türkiye üçüncüsü olurken, Manisa'da organize edilen Bölgesel Kros Ligi'nde ikinci oldu. Denizli'de yapılan Okullar Arası atletizm şampiyonasında altın madalyayı boynuna geçiren yetenekli sporcu, 5 yıldır İzmir'de 800 metrede kimseye geçilmiyor. Aysel'le hem iyi iki arkadaş, hem de rakip olduklarını ifade eden Azra, "Ayrıca antrenman partnerim. İkimizde birbirimizden çok şey öğreniyoruz. Umarım ileride birlikteliğimiz milli takımda da devam eder" cümlelerini kullandı.

2 ayda İzmir şampiyonu oldu

Aysel Önder ise doğuştan yetenekli bir sporcu. 2 aylık kısa bir sürede 1500 metrede İzmir şampiyonu olan 2005 doğumlu sporcu, 1 yıl içinde bir çok derece elde etti. Kütahya'da koşulan U 18 Kulüpler Ligi Finali'nde kendinden 3 yaş büyüklere karşı(2002-2003 doğumlu sporcular) Türkiye üçüncülüğü elde eden Aysel, herkesi kendine hayran bıraktı. Ayrıca Mersin'de organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi'nde Türkiye İkincisi olan, Manisa'daki Bölgesel Kros Ligin'de birinciliği kazanan genç atletin, İzmir yarışlarında ve olimpik denemelerde rakibi yok. Bayraklı İmbat Ortaokulu öğrencisi olan Aysel, okulunda yapılan kız-erkek karışık yarışlarda hep birinci gelerek keşfedildini anlattı. Gelecek vaadeden atlet, "Koşmayı çok seviyorum. Bakkala giderken bile depar atıyorum. Ayrıca sokakta futbol oynamaktan kendimi geri alamıyorum. Beni keşfeden İzmir Büyükşehir Belediyespor'un atletizm başantrenörü Zeynep Karabağlı ve antrenörüm Damla Gündüz'e bana yol gösterdkleri için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yuvalık'tan Milli Takım'a gidiyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un atletizm Başantrenörü Zeynep Karabağlı, bir çok milli takım sporcusunun çıktığı Bayraklı Sahili'nde yer alan Yuvalık adını taktıkları parkta Azra ve Aysel'in yetiştiğini söyledi İzmir Büyükşehir Belediyespor'un atletizm Başantrenörü Zeynep Karabağlı, Azra ve Aysel'in İzmir'deki uzun mesafe sporcu kıtlığını bitireceğini ifade etti. "Erkeklerde uzun mesafeci İzmirli oluyor ama kızlarda böyle iki değeri bulabilmek bizi gururlandırıyor" diyen Karabağlı, "Tüm yıl boyunca okullarda yaptığımız taramaların meyvesini alıyoruz. Bu çocukları Bayraklı Sahili'nde benim "Yuvalık" adını taktığım bölümde yaptığımız idmanlarla yetiştiriyoruz. Aralarında yetenekli olanları kulüplere yönlendiriyoruz. Yuvalık'tan çıkıp milli takıma giden bir çok sporcu var. Azra ve Aysel'de de o yeteneği görüyorum. Önce TOHM(Türkiye Olimpiyak Hazırlık Merkezi) barajını geçecekler kendilerine maddi destek sağlayacaklar ardından milli takıma seçilerek Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecekler. Ayrıca bu parka gelen çocuklar, kendine güven duygusu kazanıyor. Boş zamanını değerlendiriyor, telefondan uzak daha güzel bir gelecek kendilerine sağlıyor. Ayrıca kendi kişisel çabam olarak çocukların İngilizce öğrenmesina gayret ediyorum. İngilizce ile antrenman tekniklerini geliştirip, çocuklara pratik yaptırıyorum" dedi.

İzmir'in gururları destek bekliyor

İzmir'in iki yetenekli sporcusu Azra Top ve Aysel Önder'in antrenörü Damla Gündüz, kenti bir çok şehirde gururla temsil eden sporcuların maddi ve manevi desteği hakettiklerini söyledi. Gündüz, "İzmir'in rakımı düşük olduğu için uzun mesafe sporcusu, krosçu çıkmaz. Ancak biz çok önemli iki değer yakaladık. Hedefimiz iki sporcumuz için mili takım. Kulübümüz İzmir Büyükşehir Belediyespor bir çok sorunumuzu hallediyor ancak ekipman sıkıntımız var. Sporcularımızın rahat koşması için gerekli olan ayakkabılar 300-400 TL civarında ve çok çabuk eskiyebiliyor. Biz kendi imkanlarımızda sorunu ertelemeye çalışıyoruz ama geçici bir çözüm oluyor. Ayrıca otobüs kartlarını karşılayacak, ulaşım yardımı yapacak cuzi miktarlar çocukların yüzünü güldürecektir. İzmir'de spora meraklı olan kurum ve kuruluşlardan destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.