Ailesine maddi katkıda bulunmak için babasıyla kağıt toplayan, ikinci el eşya satan ve hurda ayıklayan, karatede İzmir ve Ege şampiyonu Enver Erdemli'ye Bayraklı ilçesi sahip çıktı.

LEVENTKarate branşında bir çok İzmir ve Ege şampiyonluğu bulunan, aynı zamanda ailesinin geçimi için
Bostanlı Pazarı'nda 2. el eşya satan, kağıt toplayıp, hurda ayıklayan Enver Erdemli'ye yardım eli değdi. Bayraklı Kaymakamlığı, Bayraklı Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü genç sporcuya maddi ve manevi yardımda bulundu. Yetkililer, 9 Eylül Gazetesi'nin gündeme taşıdığı haberden sonra, İMHAD(İmam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü) kulübü sporcusunun ailesini ziyaret etti. Aileyle yemek yiyen ve sohbet eden yetkililer, Enver gibi yetenekli bir sporcunun durumunu takip edeceklerinin sözünü verdi. Aradan geçen süreçte maddi sıkıntı yaşayan aileye ekonomik destekte bulunan Bayraklı'nın ileri gelenleri, İMHAD'ın faaliyetleriyle de yakından ilgilendi.

Hedefi Türkiye şampiyonluğu


Enver'in antrenörü Lütfü Yıldız, sporcunun yine babasıyla birlikte ek iş yapmaya devam ettiğini aynı zamanda spor ve okula da odaklandığını belirtti. Yıldız, "Yaşanan güzel gelişmelerden sonra idmanlara daha sık geliyor. Spora ve okuluna motive oldu. Sporcu olan ablasıyla birlikte azimle çalışıyor. Enver, aradan geçen süreçte, uluslararası şampiyonada birinci oldu. İzmir ve Ege Şampiyonası'nda altın madalyayı boynuna geçirdi. Şimdi hedefimiz Türkiye şampiyonluğu. Bu hırsla devam ederse başaramayacağı şey yok" dedi. Kulüpte Enver gibi bir çok desteğe ihtiyacı olan sporcu olduğunu dile getiren Lütfü Yıldız, "Maddi sıkıntısı olan sayısız başarılı gencimiz var. Şehrin ileri gelenlerinin Enver'de gösterdiği hassasiyeti, tüm sporcularımızda göstereceğine inanıyorum" dedi.

Bayraklı'dan Danimarka'ya gidecekler


Antrenör Lütfü Yıldız, son dönemde kulüp olarak madalyaları topladıklarının altını çizerek, "Sinem Gül Duman Okullararası Gençler Karete Şampiyonası'nda birinci oldu. Menekşe Vardar aynı branşın kümite dalında 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu. Menekşe Vardar ayrıca Şubat ayında Danimarka'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmayı elde etti. Mevlüt Enes Karaaslan genç Erkek Kata'da Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Minikler takım kata dalında İrem Polat, Hicran Ada Ertuğrul ve Durusu Kanç'tan oluşan takım 3. oldu. Başarılarımızın devamı umarım gelecektir" diye konuştu.