15 yaşında disk atma branşında 5 Türkiye Şampiyonluğu bulunan İzmirli Edanur Şimşek'in hocası Yavuz Kalyoncu, sporcusunun adeta 2. babası. Kalyoncu, spor hocalığının yanında Edanur'un okula kaydını yaptırıyor, idmana getirip, götürüyor, ödevlerine yardımcı oluyor.

LEVENTHenüz 15 yaşında olmasına rağmen, atletizm disk atma branşında 5 Türkiye şampiyonluğu bulunan İzmirli Edanur Şimşek'in başarısında hocasının rolü büyük. Antrenör Yavuz Kalyoncu, Edanur'u sporda eğitmenin yanında adeta 2. babası gibi her işine koşturuyor. Okula kaydını yaptırıyor. Antrenmanlara getirip, götürüyor. Yer geldiğinde kızıyor, yeri geldiğinde mükafatlandırıyor. 2003 doğumlu sporcunun annesi ve babası ayrı olduğu için bir baba özlemi olduğunu dile getiren Yavuz Kalyoncu, "Eda'nın babası tabii ki gelip kızını görüyor ama benim bütün günüm onla geçiyor.



Kendi oğlum bile Edanur'u ablası gibi görüyor. Bir sıkıntısı oldu mu her zaman koşuyorum. İdman dışında okulundaki her türlü dersi, ödevi birlikte yapıyoruz. Onu kendi kızım gibi görüyorum. Sporcu olması ikinci planda" cümlelerini kullandı.

Kendi yaş grubunda rakipsiz


ENKA Spor kulübü adına yarışan Edanur'u keşfetme hikayesini şöyle anlatan Kalyoncu, "Daha önce 100-200 metre sprinteriydi. Kendisini izledim ve yaşına göre normalden daha iri bir yapısı olduğu için atmalarda başarılı olabileceğini düşündük ki, tahminlerimiz tuttu. Branş değiştirdikten 4 ay sonra Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. 13, 14, 15 yaş gruplarında Türkiye'nin en iyisi oldu. Avrupa Şampiyonluğu barajını da geçti ama yaşı küçük olduğu için yurt dışında yarışamadı. Şu an yıldızlarda Türkiye'nin en iyi 2. sporcusu. Dünya sıralamasında 3. basamakta. Son katıldığımız turnuva 2018 Şubat ayındaki U 16 Türkiye Şampiyonası'ydı. Bursa'daki müsabakalarda yine birinci olduk. Kendi yaş grubunda açık ara rakipsiz olduğunu kanıtladı. Umarım disiplinli çalışması devam eder ve olimpiyatlara katılma hedefimizi gerçekleştiririz" diye konuştu.


Edanur: İyi ki branş değiştirdim


İzmir'in gururu olan genç sporcu Eda Nur Şimşek, eğitim hayatına Buca Atatürk Spor Lisesi'nde devam ediyor. Sprintte branşında kariyerine devam etseydi Türkiye'de parmakla gösterilen bir sporcu olamayacağının altını çizen genç disk atmacı,"İyi ki branş değiştirmişim. Buna ön ayak olan hocam Yavuz Kalyoncu'ya çok teşekkür ederim" dedi. Antrenör Kalyoncu'yu 2. babası olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Şimşek, "Sağolsun her konuda bana destek oluyor. Ben de üst üste madalyalar alarak ve hatta uzun vadede olimpiyatlara katılma başarısı göstererek, onu mahçup etmeyeceğiz" cümlelerini kullandı.