Karşıyaka Teknik Direktörü Mesut Toros, transfer yasağı ve eldeki dar kadroyu bahane etmedi. 6 futbolcusunu gerçek pozisyonu dışında farklı mevkilerde oynatarak, dar oyuncu rotasyonunu kendi içinde genişletmeyi başardı.

LEVENTKarşıyaka Teknik Direktörü Mesut Toros, transfer yasağını bahane etmiyor, kısıtlı kadrosuyla oyuncularını farklı bölgelerde oynatarak adeta ekmeğini taştan çıkarıyor. 22 yaş ortalamalı genç oyuncu grubuyla göreve geldiği son 8 maçta sadece 1 mağlubiyet alıp, 15 puan toplayan Mesut Toros, 6 futbolcusunu farklı mevkilerde oynatıp, dar oyuncu rotasyonunu kendi içinde genişletmeyi başardı. Topladığı üst üste puanlarla Play Off'un 3 puan gerisine yerleşti. Toros ilk hünerini göreve geldiği Kızılcabölükspor maçında gösterdi. Asıl mevkiisi orta saha olan Harun Atalay'ı sağ açıkta değerlendiren deneyimli teknik adam, deplasmandan beraberlikle döndü. Mesut Toros, ilk galibiyetini aldığı Osmaniyespor mücadelesinde bu kez sol bek orjinli Onur Kıntaş'a sol açıkta şans verdi. Mesut Toros, tek yenilgisini tattığı Ofspor deplasmanında ön libero Mustafa Aşan'ı 10 numara pozisyonunda görevlendirdi. Mesut Toros 0-0 berabere tamamlanan Çatalcaspor karşılaşmasında ise cezalı Cenk Özbey'in yerine orta saha Muhammet Öztekin'i stopere çekti.


Görkem 10 numara oynadı


Toros'un aldığı ilk deplasman galibiyeti olan Yeni Ordu karşılaşmasında da bu kez sağ bek Anıl Çıracı ilk kez sağ açıkta şans buldu. 2-1 kazanılan son Adıyaman müsabakasında da yine Anıl sağ açıkta yer alırken, bu kez ön libero Görkem Kınay forvet arkasında şans bulan isim oldu.
Transfer yasağını bahane etmeden eldeki malzemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını söyleyen Teknik Direktör Mesut Toros, "Kendi orjinal pozisyonunda oynatmadığımız Harun her geçen gün üstüne koyuyor. İlk haftalarda yerini yadırgasa da artık hücuma katkı ediyor. Onur, Muhammet, Mustafa Aşan ve Görkem de yeni pozisyonlarında ellerinden gelenin fazlasını verdi. Son haftalarda aldığımız iyi sonuçlarla özgüven yakaladık. Devre arasına kadar maksimum puanı toplamak amacındayız" dedi.