Ara transfer dönemi kapanırken, Ege'den 5 kulüp yasaklı olduğu için takviye yapamadı. Denizlispor ,Balıkesirspor, Karşıyaka, Aydınspor 1923 ve Bucaspor devre arasında yerinde saydı

FUTBOLDA kulüplere eksiklerini kapatma ve kadrosundaki fazla oyuncularla vedalaşma fırsatı veren ara transfer dönemi sona ererken sezon başında sadece Karşıyaka'nın yasaklı olduğu Ege Bölgesi'nde bu defa 5 kulüp, geçmiş tarihli borçları nedeniyle ouncu alamamanın burukluğunu yaşadı. Rakipleri, imkanları ölçüsünde takviyeler yaparak kadrolarını güçlendirirken 1'inci Lig takımları Denizlispor ve Balıkesirspor, 2'nci Lig'deki Karşıyaka, Aydınspor 1923 ve Bucaspor, kendilerine transfer yasağı getirildiği için oyuncu alamadı. Dahası bu 5 kulüp de çeşitli nedenlerle kadrolarındaki bazı oyuncularla yolları ayırdı. Yasaklılar dışındaki 15 Ege takımı ise ara transferi hareketli geçirdi. Özellikle bu sezon 2'nci defa yasak savan Manisaspor, 10 futbolcuyu renklerine bağlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Transferde rekor kırdı

İzmir takımları Göztepe 4, Altınordu ise 3 takviye ile en az transfer yapan takımlar arasında yer aldı.Denizlispor'un pilot takım anlaşması yapıp gençlerini kiraladığı Denizli Büyükşehir Belediyespor, toplamda 24 transferle rekor kırdı. Denizli Büyükşehir Belediyespor, 19 futbolcu ile yollarını ayırarak en fazla değişime uğrayan ekip oldu. Bu arada Süper Lig'deki tek Ege temsilcisi olan Akhisar Belediyespor'un 6 futbolcu gönderip 7 oyuncu aldığı da gözlendi.

İzmirliler ne yaptı?

GÖZTEPE: Gelenler: Kobakhidze (Vorskla Poltava), Canberk (Adanaspor), Murat Akın (FC Will), Sinan Özkan (Yeni Malatyaspor), ALTINORDU:Gelenler: Beykan Şimşek, Hasan Kabze (Sivasspor), Okan Derici (Gaziantep BŞB), BUCASPOR: Gelenler: Yok, MENEMEN BELEDİYESPOR: Gelenler: Erhan Aslan (Bayburt ), Haluk Türkeri (Aydınspor 1923), Hikmet Balioğlu (Gençlerbirliği), Serkan Çalık (Kırklarelispor), KARŞIYAKA:Gelen: Yok, ALTAY: Gelenler: Abdülkadir (Sakaryaspor), Muhammed (Altınordu), Murat Türkkan (Kastamonuspor), Murat Uslu (Denizli BŞB), Serkan (Sivas Bld), Gidenler: Fatih Üsküplü, Serhat Kot, Yusuf Çekiç (Fesih), Gökhan (Bergama Bld), Orhun, Süleyman (Kütahyaspor)