Eski ralli pilotlarından Mithat Diker'in otomobil sporlarını geliştirmek ve canlı tutmak için 2013 yılında başlattığı Ege Asal Challenge bu yıl 6. kez düzenleniyor.

sinan-keskinEge Asal Metal'in ortaklarından eski ralli pilotlarından Mithat Diker'in İzmir'de otomobil sporlarını geliştirmek ve canlı tutmak için 2013 yılında başlattığı Ege Asal Challenge bu yıl 6. kez düzenleniyor. 2018 Challenge seçmeleri yarın saat 13:00'de Menderes Ralli Merkezi'nde organize edilecek. Otomobil Sporlarına ilgi duyan ve sürücü belgesine sahip herkesin hiçbir ücret ödemeden katılabildiği organizasyonun büyük bir coşku içerisinde geçmesi bekleniyor. Yeni yeteneklere şans vermek ve onları spora kazandırmak amacıyla düzenlenen Challenge seçmeleri sonunda jüriden en yüksek puanı toplayacak bir erkek ve bir kadın katılımcı 13 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak Otokros Yarışında Ege Asal Metal sponsorluğunda yarışmaya hak kazanacak.
2018 Ege Asal Challenge organizasyonu öncesi Mithat Diker, ''Uzun yıllar bu sporu yapmış biri olarak, sponsor desteğinin önemini çok iyi biliyorum. Biz Ege Asal Metal olarak spora ve sporculara her türlü desteği vermeyi kendimize görev kabul ettik. Daha fazlasını sunmak en büyük hedefimiz. Bu organizasyona katılma cesaretini gösteren herkesi kutluyor başarılı olmalarını diliyorum'' dedi.

Ege Asal Metal Şirket Müdürü ve otomobil sporu tutkunu, 2012 yılından bu yana girdiği tüm yarışları birincilikle tamamlayan Yonca Güngör ise, “Otomobil sporlarına ilgi duyan, içlerindeki cevheri çıkarmak isteyenleri gerçek yarış arabalarıyla gerçek bir pistte bu deneyimi yaşamaya davet ediyorum. Katılımcıların hiçbir ücret ödemelerine gerek yok. Biz tüm ekipmanları temin ediyoruz. Bizim araçlarımızla yarışıyorlar. Pistte yarışsın yarışmasın bu spora ilgi duyan tüm İzmirlileri Menderes'teki pistimize bekliyoruz” diye konuştu.