HABER/ Levent ARIÖZ

Mehmet Arslan, Hasan Ali Gümüş ve Mustafa Sevgilioğlu İzmir futbolunun köklü kulüplerinden İzmir Demirspor'da futbolculuk, antrenörlük ve Devlet Demir Yolları'nda mesai arkadaşlığı olmak üzere 35 yıldır kader ortaklığı yapıyor

Futbol dünyası cadı kazanıdır derler. Herkes birbirinin kuyusunu kazar. O sebepten uzun yıllar süren antrenör birliktelikleri zordur. İzmir'in en köklü kulüplerinden İzmir Demirspor'da ise ülkemizde görülmesi ender bir güç birliği yaşanıyor. Futbolculuktan hocalığa 35 yıldır kader ortaklığı yapan Mehmet Arslan, Hasan Ali Gümüş ve Mustafa Sevgilioğlu, efsane İzmir Demirspor'un emektarları olarak görevlerine devam ediyor. Mehmet Arslan A takımın teknik direktörlüğünü yaparken, Hasan Ali Gümüş altyapı koordinatörü, Mustafa Sevgilioğlu ise hem antrenör hem de yönetici olarak mavi lacivertlilere hizmet ediyor. 3 kader ortağı aynı zamanda Devlet Demiryolları'na hizmet ediyor. Aralarında en kıdemlisi Hasan Ali Gümüş uzun yıllar vagon-bakım bölümünde çalıştıktan sonra emekli oldu. Mustaf Sevgilioğlu, Hasan Ali Hoca gibi vagon-bakım ünitesinde işçi olarak emek vermeyi sürdürürken, Mehmet Arslan mekanik atolyede görevini sürdürüyor.

Altyapıya ağırlık verdiler

Mustafa Sevgilioğlu, 1955 yılında kurulan, Doğan Emültay, Kamuran Engin gibi efsane futbolcuları Türk futboluna kazandıran, müzesinde onlarca kupa bulunan, yıllarca 3.Lig'lerde boy gösteren İzmir Demirspor'un önceliğinin altyapı olduğunu ifade etti. Sevgilioğlu, "En büyük hedefimiz az parayla çok çocuğa ulaşabilmek. Gençleri kazanıp, topluma adapte etmek istiyoruz. 12 yaştan amatöre kadar 8 yaş grubunda 200'e yakın lisanslı sporcumuz var. Yaklaşık 35 senedir üç futbol adamı beraberiz. Transfer yapmadan tamamen altyapıdan çıkardığımız sporcularla bir üst lige çıkmak hedefindeyiz. Tabi bu konuda bize desteklerini esirgemeyen TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay ve Demiryolları İşçi Sendikası Başkanı Hüseyin Ervüz'e teşekkür ediyoruz" cümlelerini kullandı.

16 yıllık Play Off şanssızlığı

1.Amatör Kümede mücadele eden A takımın, 16 yıldır Play Off engelini aşamayıp Süper Amatör Lig'e yükselemediğinin altını çizen Mehmet Arslan, "Bu sene 1. Amatör Lig'i 3., sırada tamamlayıp, Play Off'ta Torosgücü ile eşleştik. Yarı finalde Parsaspor'u 1-0 geçip, finalde Torosgücü'ne 3-0'lık skorla boyun eğince, Play Off fobimizi yine kıramadık. Ancak bizim asıl hedefimiz centilmenliği yeşi sahada göstermek. İzmir Demirspor'un bir felsefesi vardır, " Biz kavga etmeye değil, futbol oynamaya geldik. Bu misyonumuzu uzun yıllar sürdürmek istiyoruz" dedi. Bucaspor ile yakın temasları olduğunu ve her türlü yardımda bulunan sarı lacivertli kulübe teşekkür ettiklerinin altını çizen Arslan, "İdmanlarımızı Buca Kaynaklar Tesisleri'nde yapıyoruz. Onların desteği karşılığında biz de yetenekli futbolcularımızı veriyoruz. Son olarak kaleci Hüseyin Koç ve orta saha oyuncusu Ahmet Tamet Bucaspor'a verdik ve A takımda şans buldular. Bizim amacımız gençlere biraz olsun katkı sağlamak. Üniversite öğrencilerine cüzi miktarda yol parası verip, ailelerine yük olmamalarını sağlamak. Tamamen amatör ruhla hareket ediyoruz. Oynadığımız maçta 5'te yesek, 5'te atsak paralarını veriyoruz" cümlelerini kullandı.

Bir aile olduk

Mavi lacivertli kulübün en kıdemli antrenörlerinden olan Hasan Ali Gümüş, 1969 yılından bu yana İzmir Demirspor'a emek vermiş. Genç ve A takımda uzun yıllar oynadıktan sonra, 1984'te Demirspor'da antrenörlük hayatının başladığının altını çizen Hasan Ali Gümüş, "Mehmet Arslan ve Mustafa Sevgilioğlu hocalarla hem aynı takımda futbol oynadık hem de onların antrenörlüğünü yaptım. Ayrıca mesai arkadaşı da olduk. Artık bir aile olduk. Yaptığımız güç birliği sayesinde altyapıda yüzlerce çocuğu eğitiyoruz. Onların profesyonel olduklarını, iyi bir meslek sahibi olduklarını görünce gurur duyuyoruz" diye konuştu.