Teknik Direktör arayışlarında ilk olarak temasa geçtiği Soner Tolungüç ile anlaşamayan Karşıyaka, eski çalıştırıcısı Cihat Arslan'la prensipte el sıkıştı.
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta teknik direktör Halim Okta'yla yollarını ayıran düşme hattındaki Karşıyaka'nın yeni yönetimi, takımın eski teknik patronlarından Cihat Arslan'la anlaştı. Okta'nın vedasının ardından ilk etapta Soner Tolungüç'le masaya oturan Kaf-Kaf, deneyimli teknik adamın ailevi sebepler nedeniyle teklifi kabul etmemesi üzerine Cüneyt Biçer ve Mesut Toros gibi alternatiflere yöneldi. Yeşil-kırmızılılar Biçer'le görüşülmesinin ardından son olarak geçen sezon başında Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor'u çalıştıran Cihat Arslan'a sürpriz bir teklifte bulundu.

Yardımcıları Umut ve Durak


Futbol kariyerinde formasını da giydiği Karşıyaka'da daha önce 2012-13 sezonunda görev yapan, bu sezon bazı maçları tribünde izleyen Arslan teklife prensipte "Evet" dedi. Kaf-Kaf'ın Arslan'la yarın resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Yardımcılıklarını yine Karşıyaka patentli antrenörler Recep Umut ve Ülken Durak'ın yapacağı Arslan, kendisi için söz konusu Karşıyaka olunca ligin, takımın durumunun ve mali şartların önemsiz olduğunu belirterek, "Ben Karşıyaka'yı yalnız şimdi kümede kalma yarışında yönetmeye değil, kulübün geleceğine de talibim" diye konuştu.

Cihat Arslan Kimdir?


Galatasaray formasıyla, 13 Nisan 1994'te oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Spartak Moscow'ya attığı gol Galatasaray'ın, hem Avrupa Kupalarındaki 100 hem de UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarındaki ilk golü olarak tarihe geçmiştir. Galatasaray'dan ayrıldıkdan sonra Denizlispor,Eskişehirspor, Zeytinburnuspor, Gaziantepspor , Yimpaş Yozgatspor ve Kocaelispor gibi birçok Süper Lig ekibinde futbol oynamıştır.

Son olarak 2005 senesinden 2008 senesine kadar Kasımpaşa'da oynamıştır. Burada 2007-08 Süper Lig sezonunda da takım kaptanlığını yapmıştır ve sezon sonu aktif futbola veda edip Kasımpaşa'un teknik direktörlüğünü yapmaya başlamıştır.2012 -2013 sezonunda Karşıkaya'da teknik direktörlük yapmıştır.