Gözünü sezon sonunda şampiyonluğa diken Bölgesel Amatör Lig(BAL) takımlarından Çiğli Belediyespor, güçlü bir kadro kurmak için transfer atağına geçti. İç transfer ve dış transfer çalışmalarına başlayarak önce takımın teknik direktörü Hakan Karatepe ile anlaşan Çiğli Belediyespor, bugün Torbalısporun kaptanı Turhan Burak İnkaya’yı renklerine bağladı.  
Çiğli Belediyespor yönetimi tranfer dosyasını açarak, Kayserispor alt yapısında futbol hayatına başlayan ve sonrasında Marmarisspor, Sidespor, Bursa Nilüferspor, Turgutluspor, Bank Asya Kayseri Erciyesspor, Nazillispor, Ayvalıkspor, Somaspor ve son olarak Torbalısporda takım kaptanlığı yapan Turhan Burak İnkaya’yı bugün itibarıyla renklerine bağladı. Ayrıca Güzeltepespor’dan santrafor Taner Çapakçı ve stoper Atakan Doğanay’ı tranfer ederek tranfer çalışmalarına hız verdi. 

İnkaya’dan sampiyonluk sözü     

Anlaşmanın yapıldığı yönetim binasında duygularını dile getiren sol bek oyuncusu Turhan Burak İnkaya; “Bu sene Çiğli Spor’a transfer oldum. Sol bek sol açık olarak maçlarda görev aldım. Buraya İnşallah Çiğli Belediyespor’u şampiyon yapmak için geldik, Çiğli Belediyespor’u hak ettiği yere getirmek, taraftarlarına bu hak ettikleri gurur ve mutluluğu yaşatmaya geldik” sözlerine yer verdi. 


 Deniz Çıtak: “hedef 3.lig”

Çiğli Belediyespor Asbaşkanı Deniz Çıtak, yapılan tranferler ile takımın daha güçlü olduğunu ifade ederek tranfer çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 
“Çiğli Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde “Çiğli’de Değişim” ve “Gülümseyen Çiğli” sloganlarıyla çıktığımız yolda, sadece belediyecilik değil, bir çok alanda olduğu gibi spor dalında da Çiğli farkını ortaya koymak için çalışmalarımız devam ediyor. Çiğli Spor’un hedefi 25 yıldır değişmedi, bu sene bütçemizi takımımızı şampiyon olma yolunda oluşturduk. İç transferleri %90 oranında hallettik, dış transferleri de %80 oranında yaptık. Dış transferlerde anlaştığımız yaklaşık 6 futbolcumuz var. Burak İnkaya ile bugün itibaren sözleşmemizi yaptık. İnşallah bizim takımımızın iyi bir oyuncusu olacak ve aynı zamanda tüm tecrübe ve başarıları ile diğer geçlerimize ağabeylik yapacak. Bizim amacımız tabi ki 3. Lige çıkmak ve aynı zamanda belirli sebeplerle takımda yer alamayan çok yetenekli gençlerimizi de Çiğli’de tekrar parlatıp, önlerini açarak futbol kariyerlerinde ilk basamak olarak onlara destek olmaktır. Bu çocuklarımız tecrübeli arkadaşlarla kaynaşacaklar, kendilerini geliştirecekler ve inşallah bu takımı şampiyon yapacaklar.  
Yaklaşık bir aydır bu transferler için gece gündüz çalışıyoruz, beraber çalışacağımız arkadaşlarımıza imza attırmadan ismini telaffuz etmedik. Giden arkadaşlarımızda iyi insanlardı ancak yeni gelen arkadaşlarımız alanlarında çok iyi. Bu takımın yönetimi değişti, taze kan geldi, hocası teknik ekibi değişti taze kan geldi, futbol anlayışının ve futbolcularında bizim istediğimiz tarzda olmasını istediğimiz için çok daha inandığımız, çok daha güvendiğimiz, çok daha iyi kariyere sahip iyi oyuncuları kulübe getiriyoruz. Tek hedef 3. Lig.”