Karşıyaka'nın forvetleri Hakan Kuş, Bartu Umut ve Doğukan İnci, kümede tutunmak için ligde kalan 9 final maçına odaklandı. Hakan Kuş, takımdan devre arasında ayrılan Can Erdem'i unutamadıklarını ifade edip, "Hala sohbet grubumuzdan ayrılmadı. Bizimle konuşuyor ve destek oluyor" dedi.

Kümede tutunmak için kalan 9 haftada kayba tahammülü olmayan Karşıyaka'da takımın 3 forveti Hakan Kuş, Bartu Umut ve Doğukan İnci, Zonguldak Kömürspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Devre arası takımdan ayrılan Kaf Kaf'ın golcü ismi Can Erdem'in boşluğunu doldurmaya çalıştıklarını ifade eden 3'lü, ligde kalma adına acilen galibiyet serisine ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Son 1.5 sezonda 25 kez ağları sarsan Can Erdem'le hala kopmadıklarını ifade eden Hakan Kuş, "Futbolculardan oluşan sohbet grubumuzdan ayrılmadı. Biz onu çok sevdik, keşke gitmeseydi. Sahada büyük bir kozdu. Bir ağabeydi. Her zaman arkamızda oldu. Formayı da bize bıraktı. Elimizden geleni yapacağız. Onunla sürekli konuşuyoruz. Gümüşhane'ye gittiği ilk hafta sakatlandı. Hala İstanbul'da tedavi oluyor. İlk attığım golden sonra telefonla konuştuk. "Böyle devam, takımı kurtaracaksınız" demişti. Forvet hattındaki ben, Bartu ve Doğukan elimizden ne geliyorsa yapacağız. Düşmemek için var gücümüzle çalışacağız" dedi.


Bartu:Üst lig idmanı görüyoruz


Bu sezon 7 kez forma giyen Kaf Kaf'ın bir diğer forveti Bartu Umut ise geçen hafta zirve ortağı Gümüşhanespor'u sahadan sildiklerini ama son vuruşlardaki şanssızlıkları sebebiyle maçı kaybettiklerini kaydetti. 23 yaşındaki santrfor, "Önümüzdeki Zonguldak maçının telafisi yok. Kesinlikle 3 puanla İzmir'e dönmeliyiz. Biz forvetler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Kendimizden çok bu camiayı düşünoyurz. Kimin 11'de oynadığı önemli değil. Kimse aşağılarda olacağımızı tahmin etmiyordu. Bir kaosun içindeyiz. Darboğazdan çıkmak kendi elimizde. Camia olarak kenetlenmemiz lazım. Bu takım üst ligleri hak ediyor" ifadelerini kullandı. Karşıyaka Teknik Direktör Cihat Arslan'la ilk kez 2012-2013 sezonunda birlikte çalıştıklarının altını çizen genç futbolcu, "Cihat Hoca üst lig tecrübesi olan bir antrenör. Geldiğinden beri Süper Lig idmanı görüyoruz. Kendimize olan özgüvenimizi yerine getirdi. Son 9 final maçımız kaldı. Bir yerden başlamamız lazım. O da Zonguldak Kömür maçı olacak" diye konuştu.

Doğukan:1 galibiyetle yükselişe geçeriz


Yeşil kırmızılı formayla 11'de çıktığı ilk maç olan Pendik deplasmanında ağları sarsmayı başararak Karşıyaka kariyerine iyi bir giriş yapan Doğukan İnci'yse, 1 galibiyetin moral olarak kendilerini yukarı çekeceğini ifade etti. 1999 doğumlu hücumcu, "Pendik maçında galibiyete çok yaklaşmıştık. 1-0 öne geçtikten sonra hakemin skandal kararları sonrası mağlup duruma düştük. Gümüşhane maçında da hücum hattında çok şanssızdık. Ancak Cihat Arslan bizim için büyük bir şans. Bir yerde galibiyet alırsak devamının geleceğini düşünüyorum. Futbola 2011 yılında Bucaspor altyapısında başladığını dile getiren Doğukan, "Ardından 2013'te Altınordu'ya geçiş yaptım. 4 yıllık A.Ordu macerasından sonra bu sezonun ilk yarısında Karşıyaka'ya geçtim. U 17 ve U19 takımlarında oynadıktan sonra 2 hafta önce hocamız Cihat Arslan'ın raporu doğrultusunda profesyonel sözleşme imzaladım. Forvette ve kanatta oynayabilmem benim için avantaj. Umarım yapacağım katkılarla Karşıyaka ligde kalır" sözlerini kullandı.