Dünya Kupası'nda son final biletini alan takım yarın akşam belli olacak. Hakem Cüneyt Çakır'ın yöneteceği karşılaşmada saat 21.00'de Hırvatistan ile İngiltere Moskova'da karşı karşıya gelecek

Büyük bir heyecanla devam eden Dünya Kupası'nda son finalist bu akşam oynanacak Hırvatistan-İngiltere maçı ile belli olacak. Moskova'daki Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Mücadelenin hakemi ise kupadaki temsilcimiz Cüneyt Çakır. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Hollandalı Bjorn Kuipers olacak. Çakır, yarı finalden önce 2 grup maçında düdük çaldı. "Fas-İran" ve "Nijerya-Arjantin" maçlarını başarıyla yönetti. Hatta "Nijerya-Arjantin" maçındaki VAR kullanımı Dünya basınında geniş yer buldu. Kendinden emin ve soğukkanlı kalarak otoritesini koruduğu şeklinde yorumlar yapılarak geçer not aldı.

1976 doğumlu, 2006’da FIFA kokartı alan Çakır, 2010 yılında UEFA Elit Listesi’ne girdi. 2012 ve 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2016 Olimpiyat Oyunları’nda görev aldı. Avrupa Ligi’nde 2 kere (09/10 & 13/14), Şampiyonlar Ligi’nde ise 1'i geçtiğimiz sezon olmak üzere 5 kere (11/12, 15/16 x2, 16/17 & 17/18) yarı finalde boy gösterdi. Aynı sezon içinde, her iki yarı final eşleşmesini de yöneten ilk hakem oldu. (15/16) 2014 Dünya Kupası'nda "Brezilya-Meksika" ve "Cezayir-Rusya" grup maçlarını yönettikten sonra Son 16 ve çeyrek final maçlarını pas geçmiş, yarı finalde "Hollanda-Arjantin" eşleşmesinde düdük çalmıştı.


BARTEK'İN TAHMİNİ HIRVATİSTAN OLDU


Geçtiğimiz yıllarda farklı canlılara yaptırılan kupa tahminlerinde gelenek sürüyor. Ahtapot Paul ile meşhur olan akımın son temsilicisi ise kaplan Bartek oldu. Bartek, 5 yaşında bir Sibirya kaplanı ya da bilinen diğer ismiyle Amur kaplanı. Bartek'ten "Hırvatistan-İngiltere" maçının sonucunu tahmin etmesi istendi. Rusya'nın Krasnoyarsk şehrindeki Royev Ruchey Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan Bartek'in tercihi "Hırvatistan" oldu.