Ahmet Yıldırım, Halim Karaköse ve Mehmet Bulut'un ardından Bucaspor'dan ayrılan son teknik adam Aytekin Sümbül oldu. Fırtına'nın 5. teknik adamı Yüksel Kepoğlu oldu.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta kurtuluş mücadelesi veren Bucaspor, bu sezon teknik direktör değirmeni oldu. Son olarak Aytekin Sümbül'le vedalaşan Fırtına'nın 5. çalıştırıcısı Yüksel Kepoğlu oldu. Lige Ahmet Yıldırım'la başlayan sarı lacivertliler, 6 maçlık Yıldırım macerasından istediği sonucu alamadı. Sezonun 7. haftasında geçici olarak takımın başına sportif direktör Halim Karaköse geçerken, 8. hafta itibariyle Mehmet Bulut sarı lacivertlilerin yeni çalıştırıcısı oldu. Bulut'lu dönemde Bucaspor ligde 9 müsabakada sadece 1 galibiyet alınca yönetim, yine bir yol ayrımına gitti. Ligin ikinci yarısı itibariyle Bulut'un yerine Aytekin Sümbül, Fırtına'nın başına geçti. Sümbül'le sezonun en iyi grafiklerinden birini sergileyen Buca, kupada Sivasspor'u eleyip evinde zor yenilen bir takıma dönüştü. Ancak mali sıkıntıların artmasının ardından son alınan 6-2'lik Bodrum Belediyespor mağlubiyeti Sümbül'ün sonunu getirdi. Sarı lacivertliler, altyapı genel koordinatörü Yüksel Kepoğlu'nu ligin son 4 maçı için takımın başına geçirdi.


Sümbül'den veda mesajı


Bodrum Belediyespor yenilgisi sonrası görevini bırakan Bucaspor'un eski teknik direktörü Aytekin Sümbül, ayrılışının ardından açıklamalar yaptı. Sümbül, "Öncelikle Bucaspor'da futbol oynamış ve Teknik Direktörlük yapmış bir Bucalı olarak bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim. Akademiden yetişen bir çok oyuncuyu Bucaspor'a kazandırdık. Bucaspor'u Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16'ya bırakma başarısı göstererek Galatasaray ile karşılaşma fırsatı yakaladık. Ligde 21 puan toplayarak mevcut şartlarda imkansızı başardık. Geldiğimiz günden bu yana savunduğumuz ilkeler doğrultusunda çalıştık ve puan olarak da oyun olarak da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. 5 aya yakın zamandır maaş alamadık. Herkese prim dağıtıldığında teknik heyete prim verilmeyerek değersizleştirdik. Ekip olarak en büyük gücümüz olan inanmışlığımız, motivasyonumuz ve saygımız yönetim tarafından elimizden alındı. Söz verildiği halde bu durumun düzeltilmesi için hiç bir çaba gösterilmedi. Ayrıca yönetim ile yaptığımız görüşmede takımlarda "bir" futbolcuya dayalı düzenin olamayağını belirttik. Bu düzen devam ettiği sürece bizim bu olgunun içerisinde daha fazla bulunamayacağımızı söyledik, fakat yönetim ile aynı çizgide olmadığımızı gördük. Bu gelişmeler neticesinde görevi bırakma kararı aldık. Bugüne kadar bizi destekleyen taraftarımıza ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz" dedi.

O isim Emre Toraman mı?


Bucaspor'daki görevinden ayrılan Aytekin Sümbül'ün veda mesajında, "Bir futbolcuya dayalı düzenin olamayacağını belirttik" açıklamasında hangi oyuncudan bahsedildiği merak konusu oldu. Taraftarlar Emre Toraman isminde yoğunlaşırken, takımın en deneyimli oyuncusu olan Toraman'ın nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu. Bu sezon 21 maçta 2 gol atan tecrübeli orta saha, geçen sezon kulübe büyük fedakarlıklar yapmıştı. Oyuncuları, 2-0 yenildikleri Sivas Belediyespor deplasmanından sonra Adnan Menderes Havalimanı'nda öfkeli taraftarının tepkisiyle karşılaşan Bucaspor'da 38 yaşındaki Emre Toraman, zor durumdaki takımının Sivas deplasmanının masraflarını bizzat karşılamıştı. Kariyerinde Süper Lig ve 1'inci Lig'de birçok kulüpte forma giyen Emre Toraman, Bucaspor kafilesinin Sivas'taki otel parasını ve şehir içi ulaşım masraflarını kendisi ödemişti.

Bir çok genç kazandırdı


Sarı lacivertli takımın başında 14'ü lig olmak üzere 17 maça çıkan Aytekin Sümbül, altyapıdan çıkan bir çok genç oyuncuyu Bucaspor ve Türk futboluna kazandırdı. Enes Alıç, Oğuz Aydın, Çağlayan Gülügen, Cuma Menize ve İsa Güler gibi genç yetenekler Sümbül döneminde parlerken 17 yaşındaki Oğuz Aydın U 17 Milli takımına seçilme başarısı gösterdi. Fırtına'nın alt yaş takımlarında yıllarca çalışan ve bir çok oyuncuyu yakından tanıyan Aytekin Sümbül, geçen sezon profesyonel olan Saruhan Fındıkçı, Uğurcan Yazğılı ve Ömer Kanberoğlu gibi isimlerinde aşama kaşdetmelerinde büyük paya sahip oldu.