İnegölspor yenilgisinin ardından Bucaspor, Zafer Çevik, Murat Akyüz ve Mehmet İncebacak'ı kadro dışı bıraktı. Teknik Direktör Mehmet Bulut, "3 oyuncu kulüpteki misyonunu tamamlamışlardı. Kan değişikliği gerekiyordu" dedi.

Haber / Levent ARIÖZ

Sezona iyi bir giriş yapamayan Bucaspor'da kadroya neşter vuruldu. Hafta sonu 1-0 mağlup olunan İnegölspor maçının ardından Fırtına'nın deneyimli oyuncuları Zafer Çevik, Murat Akyüz ve Mehmet İncebacak kadro dışı bırakıldı. Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Mehmet Bulut, 3 oyuncunun da sarı lacivertlilerdeki misyonunu tamamladığını ifade ederek, "3 oyuncunun da Buca'da yüzü eskimiş. Taraftarlarla problem yaşamışlar. Dolayısıyla bu gerilim takımı da etkiliyor. Oyuncuları kaybetme taraftarı değiliz ama kulüpteki misyonlarının tamamlandığını düşünüyoruz. Takımın yaş ortalamasını düşürmek, daha genç, dinamik bir kadro yapılanması tasarlıyoruz. Forma şansı bulamayan özkaynaktaki yeteneklerimize şans verme amacındayız. Umarım bu ayrılık iki taraf için de faydalı olur" ifadelerini kullandı.

Penaltıyı Zafer atmak istedi

İnegölspor maçında Zafer'in kaçırdığı penaltıyla ilgili konuşan 59 yaşındaki teknik adam, "Penaltıcılarımız İlyas, Onur ve Zafer. Penaltı pozisyonuna Zafer girdiği için kendini iyi hissettiğini ve atmak istediğini söyledi. Ve topu filelerle buluşturamadı. Her futbolcunun başına gelebilecek bir durum. Onun kadro dışı kalması penaltı kaçırmasıyla kesinlikle ilgili değil. Böyle şanssızlıklar yaşanabilir. Ancak koşmamanın, mücadele etmemenin bahanesi olamaz. Bu ligde savaşmayana puan yok. Biz de bu görüntüyü vermek için vargücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Üç haftalık zamanımız var

Planlarındaki oyunu sahaya yansıtmak adına kendilerine 3 haftalık bir geçiş süreci tanıdıklarını belirten Bucaspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut, "Bucaspor'da geliştirmeye çalışacağımız nokta hücumdaki hareketlilik. Üçüncü bölgede hızlı çoğalmamız ve sonuca gitmemiz gerekiyor. Bunu geliştirmek için kafamda kendime 3 haftalık bir geçiş süreci koydum. 4 Kasım'da içeride oynayacağımız Tuzlaspor maçında tam anlamıyla hazır hale geleceğiz. Ancak bu süreci sıfır puanla geçersek bizim için sıkıntı olur" dedi.

Atakan ve Veli döndü

Cumartesi günü oynanacak Sivas Belediyespor maçı hazırlıklarını günde tek idmanla sürdüren Bucaspor'da eksik oyuncuların dönüşü biraz olsun teknik heyetin elini rahatlattı. Uzun süredir U 17 Milli takımında bulunan orta saha Atakan Kesgin takımla çalışmalara başlarken, genç oyuncu idmanlardaki başarılı performansıyla Teknik Direktör Mehmet Bulut'un yüzünü güldürüyor. Annesinin vefatı sebebiyle 3 maçtır takımından uzak kalan Veli Kızılkaya da takımdaki yerini alırken, Cumartesi günkü Sivas Belediyespor maçında 11'de yer alması bekleniyor. Yine sakatlığı sebebiyle 11 Eylül'den bu yana forma giyemeyen tecrübeli oyuncu Emin Aladağ da idmanlara başladı. Teknik heyetin görev vermesi halinde deneyimli futbolcunun maç kadrosunda yer alacağı gelen bilgiler arasında.

Göçmenler'den Trileçe dopingi


Sivas Belediyespor maçı hazırlıklarını Kaynaklar Tesisleri'nde sürdüren Bucaspor'un idman sonunda sürpriz ziyaretçileri vardı. İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği ve Buca Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği sarı lacivertli futbolculara Balkan bölgesinin meşhur tatlısı Trileçe'den ikram ederek moral verdi. İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vehap Savaşan, Sivas Belediye maçında tribünde olacaklarını ve takımın yaşadığı zor günlerde tüm Buca halkını Buca Arena Stadı'na davet ettiklerini belirtti.

Buca'nın tarihine geçtiler

Bucaspor'da kadro dışı kalan oyunculardan Zafer Çevik ve Mehmet İncebacak, kulüp tarihinin en çok forma giyen oyuncularından biri durumunda. 2009 yılında Fırtına kariyeri başlayan Zafer, 2015-16 sezonundaki Kayseri Erciyesspor ve Adana Demirspor macerası hariç 8 yıl sarı lacivertli formayı terletti. Toplamda 201 kez Bucaspor'da görev alan 33 yaşındaki oyuncu, kulüp tarihinde Erkan Taşkıran'la birlikte en çok forma giyen iki oyuncudan biri durumunda. Zafer attığı 47 golle de Mehmet Batdal'dan sonra Bucaspor'da en çok gol atan ikinci isim konumunda. 2009'dan beri Bucaspor'da top koşturan Mehmet İncebacak 9 sezonda 161 defa sarı lacivertlilerin başarısı için ter döktü. 2016-17 sezonunda İzmir ekibine transfer olan Murat Akyüz ise Buca kariyerinde 36 maçta 1 kez ağları sarstı.