Dady'e 1 milyon 96 bin euro borcu bulunan ve oyuncuya parasını ödemediği takdirde çarşamba günü ağır cezalar alacak olan Bucaspor kaynak için genç oyuncusu Saruhan'ı 1'inci Lig'e satacağı bildirildi.

ESKİ yabancı futbolcusu Dady'e 1 milyon 96 bin euro borcu bulunan ve oyuncuya parasını ödemediği takdirde çarşamba günü FIFA Disiplin Komitesi'nde ağır cezalar alacak 3'üncü Lig 3'üncü Grup ekibi Bucaspor'un kaynak yaratmak için genç futbolcusu Saruhan'ı 1'inci Lig'e satacağı bildirildi. Orta sahada görev yapan 21 yaşındaki futbolcuyu Kardemir Karabükspor ve Boluspor'un istediği vurgulanırken, yönetimin 700 bin TL bonservis bedeli belirlediği ifade edildi. Fırtına'nın çarşamba gününe kadar Saruhan'dan hatrı sayılır bir miktar elde edip Dady'nin alacağının bir kısmını yatıracağı açıklandı.

Daha önce konuyla ilgili Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'dan destek istenmişti. Ancak Başkan Piriştina, "Yasal olarak belediyenin 1 milyon 96 bin Euro'yu ödemesi zaten imkansız. 2010 yılında Süper Lig döneminde imza attırılan ve sadece 11 dakika sahada kalan oyuncunun parasını ödeyemeyenler sorumluluğu bana yıkmaya çalışıyor. Yöneticiler Bucaspor'un başarısızlığını bizim başarısızlığımız gibi göstermeye çalışıyor. Bir tablo yapsınlar, sağa beni sola yöneticileri yazsınlar. Kim bu kulübe daha fazla destek vermiş görsünler. Yerel seçimlerin yaklaştığı dönemde Bucaspor üzerinden siyaset yapılıyor. Gerçek Bucalılar ve Bucasporlular her şeyin farkında" şeklinde tepki göstermişti.