Yaz döneminde 3. kongresini yapacak Bucaspor'da sürpriz bir ismin adaylığı ön plana çıktı. İzmir'de restoran zincirleri ve fabrikaları bulunan Bucalı bir iş adamının pazartesi günü Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yla görüşerek adaylığını açıklaması bekleniyor.

LEVENTTarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşayan Bucaspor'un aydınlanması için umut ışığı doğdu. Ekonomik olarak darboğazdan geçen, eksi puan silme cezası kapıda olan, son 3 yılda 2 kez küme düşerek 3. lige gerileyen, yaz döneminde 3. kongresini yapacak Buca'da sürpriz bir iş adamının adaylığı ön plana çıktı. Adı henüz açıklanmayan kişinin, İzmir'de bir çok restoran zinciri ve fabrikalar başta olmak üzere bir çok sektörde faaliyet gösterdiği öğrenildi. Bucalı iş adamının pazartesi günü Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile görüşerek başkan adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Adı açıklanmayan başkan adayının, öncelikle kulübün şirketleşmesi için harekete geçeceği ve 35 milyon TL'lik borcu kapatmak için çalışmalar yapacağı kaydedildi.

Borçlar sıfırlanacak


Öncelikli olarak mali tabloyu düzeltmeyi planlayan Bucalı iş adamı, eksi puan cezası alınmaması adına yabancıların borcunu sıfırlayacak. Transfer yasağının da açılmasını planlayan başkan adayı, çok fazla harcama yapmadan doğru takviyelerle Bucaspor'u eski günlerine döndürmeye çalışacak. 7 Ağustos'ta çoğunluk sağlanamadığı için 14 Ağustos'a ertelenen sarı lacivertlilerin olağanüstü genel kuruluna adı açıklanmayan Bucalı iş adamının tek aday olarak katılması bekleniyor.

Saruhan Malatyaspor yolunda


Bucaspor'da gösterdiği performans ile göz dolduran 1997 doğumlu genç ortasaha oyuncusu Saruhan Fındıkçı'yı Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor kadrosuna katmak istiyor. Genç oyuncunun bonservisi için Buca 750 bin TL isterken, daha önce teklif götüren Boluspor ve Gazişehir'in 400 bin TL'nin üzerine çıkmadığı ifade edildi. Acil nakite ihtiyacı olan Bucaspor'un bonserviste orta yolu bularak oyuncuyu Yeni Malatyapor'a satmayı planlıyor. Öte yandan Bucaspor altyapısında sivrilen 2003 doğumlu U15 Milli takımı futbolcusu Murat Şenel Galatasaray Futbol Akademisi'ne resmen transfer oldu.