Eski yabancı futbolcularına olan 2 milyon TL'lik borcu cuma gününe kadar ödemezse 6 puanı silinecek Buca'da camia ayağa kalkıyor. Kulübün açtığı hesap numarasına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'dan taraftar gruplarına kadar destek yağıyor.

LEVENTEkonomik ve sportif olarak zor günler geçiren 2.Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor'da camia kulübü yeniden ayağa kaldırmak için kampanya başlattı. Sezon başında 3 puanı silinen Fırtına,
eski yabancı futbolcularına olan 2 milyon TL'lik borcunu cuma gününe kadar ödemezse 6 puanı daha silinecek. Yaşanan olumsuz gelişmeler sonrası sarı lacivertlilere gönül verenler güç birliği yapma kararı aldı. Bucaspor Kulüp Derneği adına yeni bir hesap açılırken, sosyal medyada hızla yayılan yardım kampanyasına ilk destek Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'dan geldi. Piriştina Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bucasporumuz'un Başkanı Ahmet Doğan ve yönetimini ağırladık. Kulübe maddi kaynak yaratmak için Ahmet Başkanımız ve yönetimi yeni bir kampanya başlatıyor. "TR13 0006 2001 0050 0006 2973 58" Bucaspor Kulüp Derneği adına yeni bir hesap açıldı, ben de destek vereceğinizi umuyorum" ifadelerini kullandı.

Taraftardan birlik vurgusu

Bucaspor'un etkin taraftar gruplarından Bucasporfan.com da, "Buca’nın Bucaspor’a sahip çıkma zamanı gelmedi mi" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi: " Burada Bucaspor için yollara gitmiş, cefalar çekmiş, son parasını bilete vermiş kaç yürekli semt çocuğu varsa hepsini yanımızda görmek istiyoruz. Bırakalım nerde ne kırgınlık, küskünlük varsa. Bundan sonra susma değil, isyan etme zamanıdır. Bizimle aynı yolda olan,çıkarsız menfaatsiz seven tüm kardeşlerimizi bu paylaşımı beğenmeye;bundan sonra yakacağımız meşaleye kıvılcım olmaya davet ediyoruz. Artık gücümüzü görelim. Yeter ki birlik olalım,beraber olalım. Altından kalkamayacağımız hiçbir yük yoktur. İzmir kamuoyuna gücümüzü göstereceğiz. Buradan başlayıp sokaklara taşacak bu isyana ortak olun.Bucaspor yok olmayacak!"

Bir destek de akademiden

Yabancı futbolcularına olan 2 milyon TL'lik borcu ödenmezse 6 puanı silinecek Bucaspor'a bir destek de Bucaspor Futbol Akademisi'nden geldi. Akademi Başkanı İbrahim Halil Ülgen, "A Takımımızı desteklemek için Başkanımızla, yöneticilerimizle, antrenörlerimizle ve tüm çalışanlarımızla bu zor günlerde Bucasporumuzun Başkanı Ahmet Doğan ve Yönetim Kurulunun yanında olduğumuzu bildiririz" ifadeleri kullanıldı.

Doğan:Yabancılarla uzlaşı sağlayamadık

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Bucaspor'da Başkan Ahmet Doğan, cuma gününe kadar 2 milyon TL bulunamazsa 6 puanlarının silineceğini açıkladı.Göreve geldiği 25 Mart 2017 tarihinden bu yana yabancı futbolculara olan borçların bir kısmının ödendiğini ancak halen kapatılamamış dosyalar olduğunu ifade eden Doğan, "Eski oyuncular Rickets, Jebrin, Henrique, Nsaliwa, Dahmane ve Fernandes'in geçmiş dönem borçları için yaklaşık 12 milyon TL civarında ödeme yapıldı. Pariente ve Daddy dosyaları ise taksitlendirildi. Ancak halen uzlaşı sağlayamadığımız başka yabancı futbolcular bulunmaktadır. Artık çözüm noktamız tıkanma aşamasına geldi. Eğer destek bulamazsak ve cuma gününe kadar ödeme yapamazsak 6 puanımız silinecek" ifadelerine yer verdi.

İşadamlarına çağrı

Geçmiş dönem borçlarını temizlemek için çok büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Doğan, kesinlikle kulübe destek olunması gerektiğini söyledi. Doğan, "Bugüne kadar stadımızla tesislerimizin yenilenmesi için destekte bulunan aynı zamanda altyapımıza ve A takıma gıda ve nakit yardımı yapmış olan Buca Belediyesi'nin desteklerinin yeterli olmadığı görülmektedir. Hiçbir kamu kuruluşundan, maçlarımıza gelip sosyal medyada fotoğraf paylaşan siyasi oluşumdan, hiçbir şirketten ve işadamlarından destek görmedik. Değerli büyüklerimizden bu zorlu maratonda futbolcu beşiği olan Bucaspor'a destek çıkmalarını bekliyoruz. Bucaspor'un ayakta kalabilmesi ve Türk futboluna yeni isimler katması için her türlü işbirliğine varız. Henüz yaşamaya devam eden Bucaspor varken, kimse desteğini esirgemesin" cümlelerini kullandı.