Sarı lacivertli takım Karşıyaka'dan Altınordu'ya transfer olan kaleci Erhan Erentürk'ten hak ettiği paranın peşine düştü. Bucaspor'dan KSK'ye giden kalecinin sözleşmesinde, “Başka kulübe gitmesi halinde transfer bedelinden Bucaspor'a yüzde 50 pay ödenir” maddesi bulunduğu iddia edildi

Yaşadığı idari ve mali sorunlar yüzünden tarihinin en zor günlerini geçiren TFF 3'üncü Lig ekibi Bucaspor'da ilginç bir gerçek de su üstüne çıktı. Teknik Direktör Sait Karafırtınalar'ın Karşıyaka'da görev yaptığı dönemde sarı lacivertlilerden Karşıyaka'ya transfer olan kaleci Erhan Erentürk'ün transferinden Buca'nın da pay alması gerektiği öğrenildi. Genç kalecinin Bucaspor'dan Karşıyaka'ya giderken sözleşmesine, “Başka kulübe gitmesi halinde transfer bedelinden Bucaspor'a yüzde 50 pay ödenir” maddesi koyulduğu iddia edildi. Yeşil kırmnızılılar 400 bin TL bedelle Erhan'ı Altınordu'ya satmıştı. Ancak bu miktarın 400 değil 100 bin TL olduğu, Karşıyaka'nın genç eldivene karşı 300 bin TL'lik yükten kutulduğu vurgulandı. Geçici olarak göreve gelen Başkan İbrahim Ülgen'in Karşıyaka'ya konuyla ilgili resmen başvuru yapmaya hazırlandığı ifade edildi. Maddi sıkıntılarla uğraşan Bucaspor'un kasasına bu satıştan 50 bin TL girecek.

Altınordu, 2013 yılından bu yana Karşıyaka forması giyen kaleci Erhan Erentürk ile geçtiğimiz günlerde 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Geçen sezon ligde tam 32 karşılaşmada forma giyen, kariyerinde 10 kez Spor Toto 1. Lig ve 66 defa 2. Lig maçında görev yapan 23 yaşındaki kaleci performansı ile göz doldurmuştu. Başarılı eldiven daha önce Beşiktaş'ın da günmede gemlmişti. Ancak Altınordu'nun Berke'yi Fenerbahçe'ye satmasının ardından kırmızı lacivertli kulübe transfer olmuştu. Bucaspor mevcut oyuncularının da bir çoğuna ödeme yapamadığı için bedelsiz ayrılan genç yıldızlarından kazanç elde edememişti. Ancak bu kez sarı lacivertlilerin elinde sözleşme kozu bulunuyor.

Buca idman yapamadı


Sezonun başlamasına az bir süre kala 5 gündür idman yapılamadı. Kaynaklar Tesisleri'nde 90 bin TL borç yüzünden elektirik ve su kesilirken, teknik direktör Yüksel Kepoğlu futboldan uzak kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bir an önce sorunların çözüme kavuşması gerektiğini ifade eden Kepoğlu, "Gencecik çocuklar idman yapamıyor. Tesislerimizden yararlanamıyoruz. Maalesef futbol dışında her şeyle ilgilendik. Elimiz kolumuz bağlandı. Rakipler sezonu açarken biz yerimizden sayıyoruz" diye konuştu.

Salı gününe kadar antrenman yapmalarının zor olduğunu anlatan Kepoğlu, "Umuyorum camianın büyükleri sıkıntıları giderir. Futbol ortamına dönemezsek, ben de şapkamı önüme koyacağım. Bu şartlar altında ekip olarak görevimize devam edemeyiz. Pırlanta gibi futbolcularımız var. Elektrik ve suyun olmadığı ortamda antrenman yapılamaz" dedi. Öte yandan 7 Ağustos'ta gerçekleşecek olağanüstü genel kurula kadar kulübü yönetecek Gençlik Geliştirme Derneği Başkanı İbrahim Ülgen'in bugün Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile tesisteki sorunları çözmek için bir araya geleceği öğrenildi.


Kampanya başlatılıyor


Bucaspor'da yönetimi devralan Gençlik Geliştirme Derneği Başkanı İbrahim Ülgen, "Başarmak için başlamak gerek. Biz başladık, siz de başlayın" sloganıyla yardım kampanyasına destek istedi. İbrahim Ülgen yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Değerli Bucasporlular, göreve başlama paylaşımından sonra yaptığınız yorumlar ve destek taleplerinizden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Dünkü paylaşımımda belirttiğim gibi kulüpte yaptığımız her icraatı burada size duyuracağız. ük çok ağır, pazartesi gününden itibaren destek kampanyası başlatıyoruz. Biz başladık siz de başlayın. Sıkıntıları kademe kademe aşacağız inşallah. Yapılacak yardımları bizzat kulübe getirebilirsiniz veya arayın biz gelelim. Takdir edersinizki yapılacak iş çok, zaman dar. Yoğun çalışacağımız için size cevap veremeyebilirim, mesajlara bakamayabilirim. Beni affedin. İki tane duygu dolu mesaj aldım; Pazartesi sabah ilk desteği kulübe gelerek, 1928 TL ile bir kardeşimiz yapacak. Bir kardeşimizin mandırası varmış. Aradı, tesislere peynir, zeytin, yumurta getirecekmiş. Bunlar bizi daha çok hırslandırıyor. Herkese çok teşekkür ederim.”