Haber/ Levent ARIÖZ

35 yıl sonra Bölgesel Amatör Lig'e düşen, kulüp başkanı Cihan Aktaş'ın 3.Lig ekibi Tire 1922'yi almasıyla gelecek sezon hangi ligde oynayacağı belirsizliğini koruyan Bucaspor'un diğer taraftan genç yeteneklerine teklifler geliyor. Geçtiğimiz sezon bir çok altyapı çıkışlı oyuncusunu vitrine çıkaran sarı lacivertlilerin 16 yaşındaki forveti Efecan Barlık, Trabzonspor'un radarında bulunuyor. Genç yaşına rağmen Bucaspor altyapısı ve milli takımın genç yaş kategorilerinde kariyerine 87 gol sığdırmayı başaran genç oyuncuyu bordo mavililer transfer etmek istiyor. Teknik Direktör Ünal Karaman ve futbolcu izleme komitesinin hazırladığı genç oyuncular listesinin başında Efecan bulunurken, 2021'e kadar sözleşmesi bulunan oyuncunun yaz transfer döneminde Trabzonspor'la anlaşması bekleniyor.

Önü açılacak

Geçtiğimiz sezon Ünal Karaman'ın takımın başına geçmesiyle yerli ağırlıklı bir kadro kurarak başarılı olan Trabzon'un ülke çapındaki genç yetenekleri dikkatle taradığı ve iyi ilişkileri bulunan Bucaspor'un genç forvetini kadrosuna katmak istediği öğrenildi. Gelecek sezon amatör ligde mi, Tire 1922 ile birleşip 3.Ligde mi oynayacağı netleşmeyen sarı lacivertlilerin Efecan'ın önünü açması bekleniyor. 2018-19 sezonunda 3.Lig'de forma giyen en genç oyuncu olan Bucaspor'lu Efecan, geçtiğimiz yıl sarı lacivertlilerin A takımında 2 kez şans buldu. U 16 milli takımında 5 defa görev alan 2003 doğumlu oyuncu, 1.90 metrelik boyu ve güçlü fiziğinin yanında top hakimiyetiyle üst lig takımlarının iştahını kabartıyor.

Gençler güç depoluyor

Bucaspor'a devre arası transfer olan deneyimli oyuncuların sözleşmesi biterken, mukavelesi süren genç futbolcular şimdiden gelecek sezon hazırlıklarına başladı. Cuma Menize, Çağlayan Gülügen ve İsa Güler kondisyon merkezinde çalışarak fiziksel olarak hazır hale gelmeye çalışıyor. Üç oyuncunun da Bucaspor'dan haber beklediği ve çıkacak karara göre kariyerini şekillendireceği öğrenildi.