Yeşil-beyazlı ekip Cumartesi günü Finalspor’u ağırlayacak. Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’ndeki mücadele saat 15.00’de oynanacak.

Başantrenör Beşok: Önce sporcu sağlığı

Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk maçında deplasmanda Samsunspor’u 75-81’lik skorla geçen Bornova Belediyespor’da Finalspor karşısında hedef galibiyet. Maçın hazırlıklarını sürdüren Yeşil-beyazlı ekibin Başantrenörü Faruk Beşok, geçtiğimiz sezonun koronavirüs salgını nedeniyle yarıda kaldığını hatırlatarak sporcuların sağlığının herşeyden önemli olduğunu söyledi. Bazı takımlardaki vaka sayıları nedeniyle maçların ertelendiğini belirten Beşok, “İlk etaptaki amacımız oyuncularımızı koronavirüsten koruyabilmek. Ne kadar az sıkıntı yaşarsak takım halinde her maça dahi iyi konsantre olabiliriz. Samsun’da iyi bir başlangıç yaptık. Bornova’da oynayacağımız Finalspor maçıyla da bunu sürdürmek istiyoruz. Uzun bir sezon bizleri bekliyor. Sakatlık ve hastalıkların olmadığı bir sezon diliyorum. Geçen sezon elde ettiğimiz başarının üzerine koyarak Bornova’yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.

Menajer Karabulut: Hedefimiz üst sıralar

Yeşil-beyazlı ekibin menajeri Çağlar Karabulut, sezona zorlu Samsunspor maçında aldıkları galibiyetle başladıklarına dikkat çekerek “Gençleri tuttuğumuz kadromuzu birkaç terbübeli oyuncuyla takviye ettik. Bu sezonu hedeflediğimiz üst sıralarda tamamlayacağımızı düşünüyorum. Bornova bir spor kenti. Bu bu bilinçle örnek sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Bizi destekleyen yönetimimize ve Bornova halkına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Oyuncuların inancı tam

Tüm takımlar için sağlıklı bir sezon geçmesini dileyen Takım Kaptanı Eren Ocaktürk, “Yaz dönemi boyunca çok iyi çalışarak yeni sezona hazırlandık ve ilk hafta çok zorlu bir deplasman olan Samsun’dan galibiyetle döndük. Moralli bir şekilde Finalspor maçına da çok iyi hazırlandık. Mutlaka kazanmak istiyoruz” dedi.

Yeşil-beyazlıların yeni transferi, tecrübeli isim Çağdaş Erdoğan ise en son 8 yıl önce Bornova Belediyespor forması giydiğini hatırlatarak, “Yuvaya döndüğüm için çok mutluyum. Lige galibiyet ile başladık. Bunu sürdürmek istiyoruz. Amacımız ligi iyi bir yerde bitirmek” diye konuştu.