Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, öncelikli hedeflerinin mevcut futbol sahalarını resmi maç oynanmaya uygun hale getirmek olduğunu belirterek, “Bornova’nın arka sokaklarında da insanlarımızın spor yapmasını sağlayacağız. Biz çocuklarımıza ayakkabı ve eşofman alacağız” diye konuştu. Genel kurula CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı. Sındır, belediyelerin sadece kendi spor kulüplerine değil, koordinasyon ve işbirliği içinde tüm amatör kulüplere destek olması gerektiğini vurguladı.

Bornova Belediye Spor Kulübü’nün olağanüstü genel kurulu, Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki konferans salonunda yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede Hasan Yerekar başkanlığındaki yönetim kurulu tüm üyelerin oyunu alarak yeşil-beyazlı kulübün yeni yönetimi oldu. İsmet Keser’in divan başkanlığını yaptığı genel kurulda bir önceki yönetimin denetim ve faaliyet raporları da okundu ve ibra edildi.

Yeni Kulüp Başkanı Hasan Yerakar

Yeşil-Beyazlı kulübün yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu(asil üyeler): Hasan Yerakar(Başkan), Murat Kaya(Başkan Yardımcısı), Mustafa Ulema, Taner Doğan, Güngör Tekin, Hüseyin Altop ve Metin Akçay. Denetim Kurulu: Ercan Kahya, Hüseyin Ünal ve Yahya Yıldız

Kongrede kulübü İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Bornova Amatör Futbol Kulüpleri Derneği’nde temsil edecek isimler de belirlendi.

Amatörlere destek şart

Belediyelerin sadece kendi spor kulüplerine değil, koordinasyon ve işbirliği içinde tüm amatör kulüplere destek olması gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Spor kulübü dernekleri gerçekten çok yoğun alınteri ve emek gerektiriyor. Bu işe gönül verenler özellikle çocuklarımız için ulvi bir görev yapıyor. Belediyemiz Bornova Belediyespor Kulübü Derneği üzerinden çok önemli faaliyetler yürütüyor. Bu anlamda kentimize büyük değer katıyor. Burada hizmet bayrağı devrediliyor. Geçmiş yönetime emekleri için teşekkür ediyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.

Önce çocuklarımız

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise konuşmasına Işıkkent Spor Tesisleri’ne adı verilen Bornova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Muhammet Yıldız, Bornova Masterler Derneği’nin kurucu Başkanı Ata Albayrak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde bir Bornovalı olarak uzun süre görev yapan Mete Tataroğlu’nu anarak başladı.

Öncelikli hedeflerinin mevcut futbol sahalarını resmi maç oynanmaya uygun hale getirmek olduğunu söyleyen Başkan İduğ, “Bornova’nın arka sokaklarında da insanlarımızın spor yapmasını sağlayacağız. Biz çocuklarımıza ayakkabı ve eşofman alacağız. Onların spor yapabileceği sahalar oluşturacağız. Temel anlayışımız bu olacak. Başarılı olan yarışmacı kulüplere de hem biz destek olacağız, diğer yandan da iş dünyasının katkı koymasını sağlayacağız” diye konuştu.