Konyaspor deplasmanında ev sahibi ekibin taraftarları, maç içinde Beto'ya mermi kapsülü attı.
LEVENTPortekizli file bekçisi hayati bir tehlikeden kılpayı kurtulurken, Göztepe taraftarı "Biz stada alınırken ayakkabılar dahi çıkartılıp aranıyoruz. O mermi nasıl içeri giriyor?" diyerek isyan etti.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında kümede kalma savaşı veren Atiker Konyaspor deplasmanından 1 puan çıkarmayı başaran Göztepe'de Beto çok ciddi bir sakatlıktan kılpayı kurtuldu. 75. dakikada Konyasporlu Ömer Ali'nin attığı beraberlik golünden saniyeler sonra kale arkasında bulunan ev sahibinin taraftarları, Portekizli kaleciye mermi kapsülü fırlattı. Çok uzak mesafeden gelen cisim, deneyimli file bekçisinin alnını sıyırırken, Beto bir anda yerde kaldı. Konyasporlu futbolcular gol sevincini yaşarken, Portekizli eldiven yüzünü göstererek maçın hakemi Ümit Öztürk'ün yanına gitti. Beto taraftarın attığı yabancı madde sonrası sahayı terketmeye girişirken, tecrübeli oyuncuyu, takım arkadaşı Demba Ba ile ev sahibi ekibin yıldız futbolcusu Eto'o araya girerek ikna etmeye çalıştı.

Sağlık durumu iyi


Göztepe sağlık heyetininin kontrolünün ardından Beto, takım arkadaşlarının kendisini sakinleştirmesiyle maça geri döndü. Göztepeli taraftarlar da maç içinde tribünlerin uygunsuz hareketlerine sosyal medyada tepki gösterdi. Sarı kırmızılı futbolseverlerin etkin taraftar gruplarından "Göz Göz TV" yaptığı paylaşımda, "Konyaspor - Göztepe maçının 76. dakikasında Beto’nun kafasına isabet eden cismin mermi olduğu öğrenildi. Göztepe Taraftarı stada alınırken ayakkabılar dahi çıkartılıp aranıyorken o mermi nasıl içeri giriyor?" diyerek isyanda bulundu. Maçı tamamlayan Beto'nun sağlık durumunun iyi olduğu ve Galatasaray maçında oynamasında sakınca bulunmadığı açıklandı. Öte yandan Konya maçında sakatlanan Ghilas'ta bir sıkıntı bulunmadığı ve hafta içi idmanlara çıkacağı ifade edildi. Dün ve bugünü izinli geçirecek Göz Göz, Galatasaray maçı hazırlıklarına yarın başlayacak.

Alkışlar Tayfur'a


Göztepe'de Sabri Sarıoğlu ve Tanju Kayhan'ın sakatlığının bulunduğu Konyaspor maçında asıl pozisyonu savunma olmamasına rağmen sağ bekte çok iyi mücadele eden Tayfur Bingöl, beğeni topladı. Rakip takımın etkili sol açığı Fofana'yı iyi savunarak yıldıran Tayfur, oyuncunun 63. dakikada oyundan alınmasına sebep oldu. Kalan dakikalarda da Orkan Çınar'la mücadele eden genç futbolcu, defansta geçit vermedi. Ayrıca hücumlara sık sık çıkan 25 yaşındaki futbolcu, bir çok pozisyonun içinde yer aldı. Galatasaray karşılaşmasında da Sabri ve Tanju'nun devam eden sakatlığı sonrası Tayfur'un sağ bekte oynaması bekleniyor. Genç oyuncu bu sezon çoğu maçta hücum kanatlarında oynadı ve 24 maçta 5 kez fileleri havalandırdı.