Haber/ Levent ARIÖZ

Hem karakteri hem de kurtarışlarıyla Göztepe ve Türk futboluna şimdiden iz bırakan Portekizli file bekçisi Beto Pimparel, dünyada koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan bir dönem formasını giydiği İspanya'ya yardımda bulundu. Görülen 130 bin vakayla Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra korona salgınından en çok etkilenen 2. ülke olan İspanya'nın Sevilla şehrine gitmesi üzerine Beto, maske ve elbise yardımında bulundu. Sosyal medya hesabından, "İspanya'ya yardım zamanı. Maske ve elbise kolileri yolda" yazılı bir hikaye paylaşan deneyimli file bekçisi hem İspanya hem de Türkiye'deki takipçilerinden alkış aldı. Tecrübeli kaleci İspanyol kulüp Sevilla'da 2013-16 yılları arasında top koşturmuştu.

Yasaktan 2 Göztepeli etkilendi

Son yüzyılın en büyük felaketi olan koronavirüs salgını tehlikesi nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altındaki vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı. Süper Lig'de görev yapan birçok sporcu, yasak kapsamında evlerinde kaldı. Göztepe'den de Ege Özkayimoğlu (18 yaşında) ve Kerem Atakan Kesgin (19 yaşında) sokağa çıkma yasağından etkilenen futbolcular oldu. Süper Lig'de yasak kapsamında evde kalan futbolculardan bazıları şu şekilde: Yunus Akgün - 19 yaşında (Galatasaray), Atalay Babacan - 19 yaşında (Galatasaray), Bünyamin Balcı - 19 yaşında (Antalyaspor), Paul Mukairu - 20 yaşında (Antalyaspor), Ferdi Kadıoğlu - 20 yaşında (Fenerbahçe)

, Koray Kılınç - 20 yaşında (Trabzonspor), Muhammet Arslantaş - 19 yaşında (Başakşehir), Armin Djerlek - 19 yaşında (Sivasspor), Gökhan Altıparmak - 18 yaşında (Gençlerbirliği), çZafer Görgen - 19 yaşında (Rizespor)