Bölgesel Amatör Lig(BAL)'in köklü kulüplerinden İzmirspor, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. 11 yıldır profesyonel lige hasret kalan Şimşekler, kulübün simge isimlerinden Vedat Akbuğday'ı takıma emanet etti. Yaklaşık 3 haftadır çalışmalarını sürdüren ve hazırlık maçlarıyla kendini yeni sezona hazırlayan lacivert beyazlılar, BAL'ın mayıs ayı sonuna ertelenmesinden memnun. Teknik Direktör Vedat Akbuğday yaptığı açıklamada, "Çok genç bir takımdık. Zamana ihtiyacımız vardı. Sürecin uzaması İzmirspor lehine oldu. Belli eksik mevkilerimiz vardı. Onla ilgili çalışmalar yapacağız. Ne olursa olsun bu ligin üzerinde oynayacağız" dedi.

Harman yapacağız

İzmirspor'u profesyonel lige taşımak için her türlü imkanı kullanacaklarını ifade eden Akbuğday, " Kulübümüzün amatör ligde oynaması çok acı. Umarım el birliğiyle yukarı çıkaracağız. Türkiye'de altyapımızla övünen bir kulüptük. Yeniden canlanıp, gençleri harmanlayarak, doğru hamlelelerle 3. Lig hedefine ulaşacağız. Kim olursa olsun kimseden korkmuyoruz. Hepsinin çalışmalarından memnunum. Kulübü sevmelerini istedim. Tekrardan kulüp kültüründe olan sevgi, saygı bilincini oturtacağız. Taraftarla bütünleşmeye çalışacağız" diye konuştu.

Statünün değişme olasılığı bulunuyor

1995 yılında İzmirspor'dan ayrıldıktan sonra lacivert beyazlılara geri dönüşünü yorumlayan deneyimli çalıştırıcı, " Dışarıdaydım ama hep kalbim oradaydı. Başke takımlarda çalışırken de İzmirspor kültürüyle hizmet ettim. Bir tek bayrağın rengi değişmiştir. Bize görev söylenince karşılıksız geldik. Amatör kümede takımla beraber yukarıya çıkacak oyuncu kitlesine sahip olacağız. Rakiplerin kim olduğu hiç önemli değil. 6 takımın içinde 1. olan 52 takım arasına kalacak. Türkiye genelinde çeyrek final, yarı final ve final maçlarıyla 3. Lig'e çıkanlar belli olacak. Ama Federasyon her an fikir değiştirebilir. 20-22 takımla bir lig oynatabilir. Pandemi ortamı düzelmedikçe sıkıntı yaşanabilir. Biz futbolculara İnciraltı Tesisleri'nde hijyenik koşullarda imkan sağlamaya gayret ediyoruz. Oyuncu kendine sahiplenildiğini anlarsa işine 4 elle sarılır. Biz de bu duyguyu hissetmelerini sağlıyoruz. BAL'ın asıl amacı oyuncuyu yetiştirme ama yetiştirirken de elimizden kaçırmama" diye konuştu.

Beşiktaş'a Polonyalı smaçör Beşiktaş'a Polonyalı smaçör

Yardımcı ekibinde eski öğrencileri bulunuyor

Teknik Direktör Vedat Akbuğday, yardımcı antrenör ekibinde eski öğrencileri olduğunun altını çizdi. Akbugday, "Kaleci Antrenörümüz Metin Kılıç, yardımcım Ahmet Yakak eski futbolcularım. Performans antrenörü Kenan Yeşil çok güvendiğim bir futbol adamı. Ayrıca futbolcumuz Tolga Çavdar minik takım öğrencimdi ve yeniden bizim formamızı giyecek. İzmirspor bu oluşumu sayesinde, kültürüyle fark yaratacak" dedi.

Yönetim olarak Balçova ve Yeşilyurt Sahası'nı kullanma kararı aldık. Bir ara Doğanlar Stadı gündeme geldi. Ne olursa olsun taraftarımızı uzak yerlere taşımak istemiyoruz. Yasaklar dahi olsa taraftarımızla bütünleşmek istiyoruz. Evet tribüne giremeyecekler ama stat dışında olsa bile bizi destekleyecekler.

Kaynak: Haber / Levent ARIÖZ